top of page

Píšu, píšeš, píšeme ~ Diář 2021 ~ 13. týden

Pestrobarevný slunný jarní týden, třináctý, velikonoční.. modré pondělí, žluté úterý, zelený čtvrtek, bílá sobota..

Vysvitlo slunko a my se po roce setkáváme se sousedkou na balkónech, hovoříme jak nám vloni rostla máta a jak to bude asi letos. U toho se opalujeme, skutečně člověk vytáhl opalovací krém, a brýle! Parádní to doplněk.

Miluju nápaditost. Nebojte se!
 

Barevnost, křesťanský svátek, lidové tradice, vítání jara.. je toho trochu moc naráz. Hodně lidí ale uklízí a zdobí svůj příbytek. U nás doma zdobíme leda tak fialkama ze zahrádky, ze kterých máme rádi sirup s bílým vínem.


Jako každoročně volám mamince o recept na nádivku. Letos prvně "sušíme" v troubě pusinky dle receptu Pavlova Cake. Líbí se mi na zelený čtvrtek sníst něco zeleného a přemýšlet kam na kopřivy do nádivky. Je fajn škaredá středa, kdy se nemáme škaredit a jen usmívat, aby nám to vydrželo celý rok. Můžu i smejčící dny, udělat si pořádek je povznášející. Vždycky něco odeberu, ulehčím prostoru.. yeaaah!


Ale "obětního" beránka neděláme. Z duchovního hlediska mi tento svátek připadá morbidní. Ukřižování, týrání, ponížení, lidská krutost, ne. I když se mi dostavují myšlenky "Už ho zradil?"– "Už ho ukřižovali?" Jakobych to ale chtěla mít spíš za sebou. Cítím se z toho divně.

Je mi nás lidí líto.

Symbolu kříže ale podléhám bez váhání. Je magický. Abych byla stylová, praskla mi "zavařovačka" v ruce a pořezala jsem si ošklivě palec levé ruky. Krve jak z vola. "Mám bebíčko", všichni doma poslouchali po zbytek týdne.


Typy křížů...

Řecký, Latinský, Ondřejský, Svatopetrský, Ankh... v Dívčím Klubíku si je probereme a některé i nakreslíme do Deníku. Pracovních devět listů TYPY KŘÍŽŮ mám k dispozici v PDF na vyžádání.

...a různé významy kříže

  • římská číslovka pro 10 je X

  • čínským znakem pro 10 je

  • v jízdním řádu se používá jako znak pro neděli a svátky (†) – respektive pro den pracovního klidu

  • v matematice se užívá jako symbol pro sčítání (+) a násobení (×)

  • velké přeškrtnutí textu ve tvaru kříže označuje, že má být text smazán nebo je chybně

  • dvojitý kříž (#) je speciální znak, užívaný kupříkladu v programovacích jazycích (křížek) či v notovém zápisu hudebních skladeb (notový křížek)

  • znak kříže či dvojitého kříže má dopravní značka označující železniční přejezd, podobně i dopravní značka upozorňující na křížení pozemních komunikací, tedy na křižovatku

  • znak kříže může také znamenat nějaký obecný „zákaz“...

 

Půst je dobrý, jako metabolička ho mívám každý den. Metabolická dieta spočívá v tom, že jíte jen třikrát denně. Máte minimálně pětihodinové přestávky a přes noc nejméně dvanáctihodinovou. Tělo stačí všechno zpracovat a nepřetěžuje se. Když ho neustále necpeme svačinkama, má čas i odpočívat.


Ale emocionální hlad je samozřejmě téma. Kdo nemá tendenci zajídat všechno možné, odměňovat se, má vyhráno. Tvořte! Já se vyjarňuju v duchu čím barevnější tím lepší.

Přišel čas na druhou kůži, leloski. Infantilní vzor s jednorožci mi v parku obdivují pětileté holčičky, jsem šťastná. K tomu ledvinka za tři stovky z Vinted, ve stejném provedení. přímo majstrštyk.

 

Vůně radosti.. inspirace v podobě jarně vypadajících krémů na ruce značky Pielor mi ukázala kamarádka, která si jimi dělá radost v kanclu, dle jejích slov. Prostě jí vylepšují náladu. Inspirace je všude!

 

Patříme mezi rodiny, které vlastní televizi. Normálně sledujeme dění, dokumenty, sport, koncerty, seriály i filmy na velké obrazovce. Další inspiraci mi předložil švagr. Speciální program: AMBILIGHT TV. Jsem unešená z ohromné lampičky na stěně.

Efektivní při filmu Godzilla vs. Kong

Tak se mějte fajně, jarně, pestrobarevně!

 

Děkujeme za odeslání!

bottom of page