top of page

Píšu, píšeš, píšeme ~ Diář 2021 ~ 10. týden

Být sám sebou je být v nejlepší společnosti.

Hned v pondělí ráno mi po probuzení před zraky stanula Socha svobody. Doslova jsem otevřela oči a před nima kresba Statue of Liberty. Nevím, jak dlouho dcera u postele stála. Nakreslila mi ji k MDŽ, řekla a odběhla. Svobodu přinášející světlo světu k svátku? Beru. Taky ještě palačinky od muže a královskou lilii.

Natočila jsem k takovému výjimečnému dni video. Jako snad cartoonově působící ?! obdržela jsem přezdívku Minnie.

..ty její puntíky! I love Minnie polka-dotted dress, musím něco takového najít v Truhle, příště..
 

Dáma s perlou

A je jí podobná! Kdo? Komu? Řeč je o dámě na obraze ze 17. století, který v originále namaloval nizozemnský malíř Joannes Jan Vermeer a o Kukie, dámě, která je specialistkou na vinutky /vinuté perly/.

Katka je také autorkou mé skleněné Panenky, visící na pásku. Panenka se jmenuje Lila, podle mé dcery a ráda ji s sebou beru za dobrodružstvím. Visí mi občas i na krku – na řetízku či na koženém provázku.

Na krku, na hlavě, na různé způsoby.. představuji kožené šátky 2021 / leather bandana. Pokud máte doma ideálně rukavičářskou kůži, střihněte si svůj kousek. Pokud chcete vyzkoušet některý z mé kolekce, napište. Versace má v kolekci F/W šátky na hlavě taky, takové ty traktoristky tomu říkám.

 

Peříčka

Jako je Mickeyho Klubík, my máme taky Clubík a to DÍVČÍ. Když nejsme zrovna online, platí heslo: Dáme hlavy dohromady a nápady už jsou tady, mnohonásobně. Výroba pírek je jednoduchá, papírové nápady představuje MEETPAPÍR.

Doporučuji silnější drátek, aby se dala peříčka dělat i větší, anebo tenký drátek přehnout, znásobit. Konec ještě můžete zdobně omotat. PAPERLOVE nabízí skvělý výběr washi pásek, pár jich doma už mám.

 

Přesto, přicházejí i smutné zprávy. Člověku dají důvod se zamyslet, usebrat, vzpomenout na uklidňující slova Anny Hogenové, ať necháme smutek přijít, je taky součástí života. Jednoduše, vydržet ho. Bavit se celý život není smyslem.

 

Národní technická knihovna mezi jinými institucemi vyvěsila tento týden barevnou vlajku. Jako každoročně tím připomněla Povstání Tibeťanů proti čínské okupaci. Poukazuje na porušování lidských práv v Tibetu. Buddhismus často bývá označován za náboženství ateistické, přestože se v jeho učení objevují božstva. Jeho smyslem ale není podléhat Bohu, nýbrž především nepodléhat sám sobě a být tak šťastný.

Když jsem byla před dvěma lety na prohlídce Národní technické knihovny, slavila zrovna 10 let a její skleněná fasáda byla v lešení.


A tato nádherná naše technická! Můžete se v ní posadit s knihou na více jak 500 relaxačních míst a věděli jste, že nabízí i noční studovnu? Taková privilegia jsou dnes možná pro studenty i širokou veřejnost. Když pominu virus. V dřívějších dobách knihu půjčoval profesor pouze svému nejlepšímu studentovi. Jednu knihu, jednomu studentovi. Já si v galerii technické knihovny do deníku nakreslila Platónská tělesa. Ve 37. týdnu roku 2019.

NTK byla uvedena mezi osmi unikátními knihovnami světa anglickým architektonickým serverem Architizer. Ráda na servru brouzdám.. např. takový teheránský candy shop.


Kdo je milovníkem knihoven tak jako já, kochejte se podle 100+1 deseti nejkrásnějšími.

 

Minnie je přes devadesát, dámě s perlou více jak 350 let, NTK bude v září dvanáct.

Těžká matematická úloha dětí z naší třídy /9-11 let/

Farmář má dvacet kuřat a koupí jednadvacet kuřat. Kolik jich nakonec má?

(Žádné, protože koupil jed na dvacet kuřat)


Tipy dětí z naší třídy na chytání zvířat

Jak chytíš lva? Necháš ho proskočit jehlou a on se zachytí za svou bambulku na ocase.

Jak chytíš jelena? Stačí na něj vybafnout, lekne se a je v prachu. Ten prach vysaješ vysavačem.

Jak chytíš medvěda? Napíšeš na tabuli 1+1=3 a medvěd řekne, to jsem z toho jelen a pak ho chytíš jako jelena.

Jak chytíš tygra? Těžko.

Jak chytíš deset tygrů? Chytíš jich jedenáct a jednoho pustíš.

Jak dáš slona do ledničky? Otevřeš lednici a dáš ho tam.

Jak chytíš koně? Chytneš zebru a svlíkneš jí pyžamo.


:-)


Existují jen dva dny v roce, kdy nemůžeme udělat vůbec nic. Jedním je včerejšek a druhým zítřek. Proto je dnešek tím správným dnem, kdy má člověk milovat, konat a žít.

Dalajláma

 

Děkujeme za odeslání!

bottom of page