top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 8

...jeden z nejbizarnějších týdnů...


Velké srdce Štěpánovi! Kamarádovi kamarádů.

Štěpán Kadlec založil neziskovku Jsem tvůj nový kamarád. Spolek pomáhá dětem, a nejen jim, zlepšit vnímání postransplantačního stavu dětskými pacienty, aby se dařilo lépe se s novou životní situací vyrovnat. Plyšáka na to ! Batůžek "Jsem tvůj nový kamarád" obsahuje vedle knížky psané dětským jazykem, také plyšovou hračku v podobě orgánu, který byl transplantován: srdce, játra, plíce... plyšové orgány vyrábí společnost I Heart Guts, která je partnerem spolku. Nový orgán ve dne v noci drží stráž. Alespoň v dětském světě.


Štěpán sám o život bojoval, transplantace/operace podstupoval, zdravotní nepříjemnosti zažíval, psal O tom, co život vzal a dal. Vzpomínám na jeho tátu, který si přál, aby svého syna nepřežil. Nepřežil. Před pár lety vedl Štěpán krásnou smuteční řeč na pohřbu táty. A dnes už je s ním. Byl pro mne Radovanem. Tím, který se v životě radoval úplně ze všeho. Jsi můj kamarád Štěpáne a jsem na to pyšná.


Válka

Ukrajina-Rusko-Putin ?!

Opět použiji citaci Václava Havla:

„Já myslím, že po mnoho staletí existuje takový ruský problém, že Rusko přesně neví, kde začíná a kde končí. I když je to největší země světa, má přesto pocit, že je taková trochu malá a že ji ohrožují i nepatrní sousedé, které kolem sebe má.“

Je možná nepatřičné v tuto chvíli psát, že mi dorazily nové rtěnky, ale já z paletky rovnou vyrazila rudou, přestože za válku rtěnky nemůžou. Svůj postoj jsem zveřejnila na facebooku (viz video níže). A jaká byla reakce? Paní s ruskou vlajkou na svém profilu napsala na můj profil s ukrajinskou vlajkou, ať si nechám udělat nosoretní rýhy. Přímý úder, nebo že by starost?!!

Když ne covid, tak válka, slýchám. Ano, lidstvo dostává na zadek. Dokáže se někdy poučit z chyb minulých a omezený čas strávený zde prožít normálně, hezky?

Nejlepší vůdce je ten, o němž lidé sotva vědí. Nejhorší je ten, kterým lidé opovrhují.

Střípky ze života ženy v domácnosti:

DOBRŮTKY Z KRÉTY našel Honzík, náš rodinný biolog s oficiálně nejdelšími dredy v České republice. Citrusy chutnají jako citrusy, avokáda chutnají jako avokáda...hallelujah bedýnky zeleninové i ovocné!

SUKNIČKY na svatební rej se chystají...

I PERLOVÁ ČELENKA...

AMBASADOREM KAPUCKY "BOX" z kolekce sportovních kapuc bude, dá-li Bůh, borec z Walesu. Známe se původně z Česka...jak se tento příběh vyvine budu informovat...

ŽIVOT JDE DÁL

Nabízíme ve spolupráci s Art Centrum Botič příměstský tábor PODSKALÁČEK pro holky, kluky a nebinární bytosti:

Co jsme vyhráli v tombole na svatbě? Rajské potěšení.

Tak si udělejme rajskou a Bůh s námi!

Děkujeme za odeslání!

bottom of page