top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 7

ŽE BYCH SE PŘEDSTAVILA?

...tvořím, žiju... logo ŽENA V DOMÁCNOSTI vzniklo v roce 2017. Ten rok jsme si pořídili koženou zástěru, která je vidět ve videu. Kvůli ní logo skutečně spatřilo světlo světa. Zástěra je toliko krásná, že jsem pro ni vyrobila logo. Taková je pravda. Pro rok 2017 jsem uvařila první ročník tištěného Diáře, ještě neexistoval digitální BLOG ∏ ∏ ∏...

Ne, že by se v sedmém týdnu roku 2022 nic nedělo! ...byla jsem na narozeninách – BDAY – jak se správně hashtaguje.

Vodnáři. Aquarius. Jsou milí a prchliví, nikdy je nikdo nepozná doopravdy, zřejmě ani oni sami. Po ledňáčcích jsou tu únoráčci. Horoskop-balónek (obr. nahoře) vypadá spíš jako nějaká mořská příšera, než džbán s vodou, no ne? Ale když jsem s ním na narozeninovou párty jela tramvají, vystupující děti směrem ke mně křičely: "ahoooj balónkuuu" ! A tento moment přesně vystihuje Vodnáře, jako bublinky..

Valentýn

"Dva metry rozestupy a roušky!", křičí na nás dcera v den svatého Valentýna. Všichni na den zamilovaných nadávají, protože se má na povel vyznávat láska. Každý se buď cítí trapně lásku vyznat, nebo ji skutečně k jinému necítí a je mu blbé ji vyznávat sám sobě, anebo dost často není člověk nastavený lásku přijímat.

Co se dočítám na wikipedii:

V 18. století si dva angličtí autoři během výzkumu legend o křesťanských světcích povšimli, že pro zjištění identity Svatého Valentýna není dostatek důkazů. Navrhli, že Den svatého Valentýna je pravděpodobně odvozen od pohanského svátku Lupercalia, slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do urny lásky vloženy lístečky se jmény dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho miláčkem v následujícím roce. Jiná legenda říká, že tento den začal být známý jako Den svatého Valentýna až díky knězi Valentýnovi. Vládce Říma Claudius II. zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo jen zasnubovali. Bál se, že by chtěli zůstat doma u svých rodin a nešli do boje. Valentýn vzdoroval vládci a tajně mladé páry oddával. Byl zatčen a 14. února popraven. Svátek Lupercalia splynul s oslavami mučednictví Svatého Valentýna a vznikl romantický svátek.


My si děláme sladkou dobrotu a dáváme srdíčka, protože, proč ne?

"Dostala jsem kočičky, chodíme si je všichni do kuchyně hladit."

Věděli jste, že v Itálii mají státní svátek koček?

...prý při tvorbě fotek nebylo ublíženo žádné kočičce, píšou. To jsme rádi!

 

Co rozhodlo při volbě nové barvy laku na nehty pro tento týden?

Krásný matný růžový papír od kytky s kočičkami, viz foto výše. Stala se barvou valentinského týdne i mých nehtů..

Ikonický župánek by měla mít doma určitě každá žena. I muž, myslím..

50 odstínů růžové..

Maliny s mandlí v čokoládě obalené kokosem..anebo si můžete dát bonbón!


Děkujeme za odeslání!

bottom of page