top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 6

Kde je ta dvousetmetrová půda?!?

Coviďátko mám, v izolaci jsem. Opar, teplota, plnej nos, bolí všechno, i kořínky vlasů..

Srovnatelný stav s dětskýma chorobama, dítě je přejde, dospěláka skolí. Dcera nosívala domů ze školky co chvíli. Stav obíhal několik školkových let pořád dokola. Vždy šup na týden do kolektivu a zas ten samý tanec.

Pamatuji, jak jsem od začátku roku 2017 měla zasekané dutiny až do léta a ztratila přitom čich i chuť. Blbý na covidu je ale to nedodechnutí. Mělké dýchání mám z dětství nacvičené, abych nerušila, ale to s tím nemá co společného. Blbější je depka. Jo, je pochopitelná, ale nejedná se o depku z izolace, ani z onemocnění samotného. Nečekaně cinkne, když člověk není fit.


Přišla opět otravná Bachařka-Masařka, co furt bzučí...

Tak ssssem zzzzase tady, všechno zzzzvizitírovat a sssssoudit... Nežiješ si moc nad poměry, když nevyděláváš? Kolit ti je? Na co si to hraješ? Proč něděláš cokoliv, abys generovala? Že věříš v to, co tvoříš? Deset let...zoufalost...proboha, kde žiješ? Že furt něco děláš? ...ale nevyděláváš!... Jak to, že nechodíš do práce jako ostatní? Že jsi schopna, ale neschopna vzít cokoliv? Jaké sebevzdělávání? Není ti blbý, nechat se živit manželem? Obhajoba? Že tě to taky štve, ale nemůžeš jinak? Koho to zajímá...už skonči!


Maslowova pyramida (potřeb) je hierarchie lidských potřeb, kterou definoval americký psycholog Abraham Harold Maslow v roce 1943. Podle této teorie má člověk pět základních potřeb. Tyto potřeby seřadil podle toho, jak se postupně vyvinuly, a zároveň podle toho, jsou-li vyšší nebo nižší ve smyslu své hodnoty. Byl přesvědčen, že uspokojení nižších potřeb je předpokladem toho, aby nastoupily vyšší potřeby.

Zaměstnání, jistota příjmu a přístupu ke zdrojům je v druhé oranžové sekci nad fyziologickými základními potřebami, kdyby někdo taky hledal...


Co na to před naším letopočtem starověký řecký historik a filozof Xenofón?

„Kdyby bylo ve všech oborech zřejmé, že ten, kdo zavede něco dobrého, nezůstane bez odměny, povzbudilo by to mnoho lidí, aby se s úsilím věnovali vynalézání prospěšných věcí.“

Mami, ty rozprodáváš Truhlu?

Ptá se dcera, když fotím na Vinted bazárek její šaty. Šla v nich jako sedmiletá na maturitní ples sestřenice. Ano, něco prodávám. Ne tak nutně kvůli generování, i když každá korunka se hodí. Ale nevejdeme se domů. Šatnu jsem mívala prostornou tak, že se v ní dalo tančit. Dnes je zaskládaná jen na úzkou průchozí uličku. Tak velká zavazadla pro všechny mé oblečky nedělá ani Louis Vuitton. Dostat sto těch největších LV, naplním je v mžiku.

Dvousetmetrovou půdu jako šatnu-ateliér? Jooo klidně, ráda, děkuju! Unesla bych to.

Passion for Fashion

Ikonické značky miluju a sleduju... pěkný lidi, pěkný věci, pěkný obrázky... A co vidím aktuálně:

I’m sexy. Čtu italské a britské Vogue.

I hate social media, říká Bottega Veneta. Jedna z největších módních značek na světě přes noc smazala své účty na Instagramu, Facebooku a Twitteru. Obdivuji tento krok. Před loňskými Vánoci to samé udělala britská Lush. Očekávalo se, že budou následovat další.

The best things are not things – yeaaah!

Gang Gucci je píseň mladého rapera, který si říká Lil Pump. Reakce na 1 127 325 876 zhlédnutí songu je například taková: "Není to úžasné, jak vás hudba může dostat na nová místa? Přišla jsem do restaurace, kde hrála tahle písnička, tak jsem odešla do jiné. Děkuji, že mi pomáháte prozkoumat toto krásné město 🙏"

I hate summer... Léto v Číně prý bude letos teplejší než obvykle, ale počasí nezabrání luxusní italské značce Moncler v rychlém prodeji svých drahých bund...jako šachoví pěšáci, no ne?

Olympiáda v Pekingu je Filosofickou fakultou University Karlovy bojkotována a já to naprosto chápu. Jsou tam ale sportovci a letos mi ukázala FREESKI – freestyle lyžování. Jednoznačně nejvíc sexy zimní sport, který jsem kdy viděla. Kaskadéři při akrobacii letí 35 metrů daleko, 7 metrů vysoko. Číslo 1980 není ročník, jsou to stupně, které sčítají rotace a znamenají, že se freestylista otočil 5 a 1/2krát kolem své osy. Má úcta. Hazardují se životem, buď přežijí nebo ne. V tom je kus magie. Začala jsem si psát řeči komentátora:

  • skok je vyšejpovaný do luxusu

  • dopadávaj’ s rukama v kapsách

  • drží sejftygreb pěkně pod vázáním (při skoku si drží lyže jistým způsobem)

  • dal switch (jel pozadu)

  • dal tripl cork (tři různé rotace mimo osu)

  • zakously se mu hrany (spadnul)

  • nechal oči na dopadu !

Já můžu nechat oči na novém Batmanovi. Jmenuje se Robert Pattinson. Tuším, bude smutným Brucem Waynem. I když pomsta bývá sladká. Jak zpívá Kurt Cobain z Nirvany – Something in The Way... Film vyjde již na začátku března. Těším!

Podle britského pánského časopisu GQ je Londýňan hrající Batmana mimořádně krásný. Musím souhlasit. Jeho herecké metamorfózy se mnou dlouho rezonují a poslední photoshooting právě pro GQ ještě více než velmi překonal můj umělecký apetit. Miluju to! Kdo je Robert Pattinson nevím, ale nikdo není jako on.

eF-ko je moje písmeno

Fendi first je famózní.

Přeju všem skok vyšejpovaný do luxusu a hlavně ať se vám nezakousnou hrany!

...Jdu zas DO ŠATNY....

...DO TRUHLY....

Hezkého Valentýna všem ženám !!


Děkujeme za odeslání!

bottom of page