top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 34

Pozdní srpnové dny, na chatě ještě sbírám zlatobýl a řebříček. Praha začíná opět hučet. Děti s rodiči vybírají nové tašky a penály do školy. Země se točí. Zářijový diář se pěkně plní, co asi přinese..

Někdo odjel na svatební cestu, já si po víkendovém svatebním juchání lehla k fotkám a dokumentaci z akce. Zpětně jsem mohla revidovat pocity. Prožít to podruhé.

Pár momentů mne dojalo k slzám. Když otec předával dceru ženichovi, prosil Rostislava, ať na Adélku dá velký pozor. Rosťa Adélku poznal při autonehodě, zachraňoval ji. Co dodat, že. My se spolu s farářkou soustředily i na zpěv. Jeden svatebčan naši zpěvnou náboženskou partu nazval Créme de la créme. Inu, proč ne. Tak se nám na Nebozízku zrodil pracovní název.

Láska je láska a kolem Máchy jsme si to šněrovaly pěkně dolů z Petřína...
 

Někdo má vytetovaného prezidenta na prsou

Doma o tetování dost hovoříme. Obrázky na těle jsou dnes už běžnou praxí. Dříve potetovaní byli lidé z vězení. Zkoušíme tetování nalepovací Provitto. Drobné obrázky jsou milé. Na mladé pevné kůži vypadá růžička jinak, než na starší, povadlé, vrásčité, převislé.. No, tak ať žije zub času.

Nechala bych si vytetovat jméno Charlie Watts

Elegantní Angličan Charlie Watts se mi líbil hned na první pohled. Důstojný, krásný a mírný muž. Vždy mne uchvacovala jeho klidná síla, ze Stounů volím jeho. Ve svých osmdesáti letech nejstylovější bubeník světa zemřel. Byl grafik a jeden z nejlépe oblékaných mužů planety. A ten jeho typický výraz!

Chci mluvit a chci rozumět

Angličtinu se učím dlouho, nikdy však nenastal kýžený pokrok. Je načase to změnit. Na netu jsem narazila na Institut vyučující jazyky, zaměřující se hlavně na pomaturitní studium. S velkým elánem jsem na info ihned napsala. Zadání bylo, že budu moct až od ledna. Zavolala mi paní a dobrou hodinu hovořila, co všechno Institut nabízí a co je pro mne výhodné a za kolik. Že nastoupit ihned od září bude vůbec nejvýhodnější. Vysvětlovala jsem ji svou situaci marně. Na závěr shrnula, že o učení ve skutečnosti nejevím takový zájem. Doslova řekla, že nevím, co chci. Dále pak, že má preference individuálních konverzačních lekcí (ani ne tak v Institutu) mi budou k ničemu, že mnohem lepší jsou skupinové (v Institutu) a že stejně žádného lektora nenajdu.


Normálně to nedělám ráda, ale zde musím jmenovat, Bohemia Institut NE !


Paní jsem expost napsala, že její jednání s klienty je na hranici urážení na cti. Že je hovor jistě někde nahraný a co by řekla na to, kdybych ho postoupila jejím nadřízeným? Upozornila mne, že pořizování nahrávky bez vědomí nahrávaného výrazně zasahuje do jeho práv a je nelegální a ať ji neobtěžuju! Hůř celé o to, že je paní psaná jako owner Institutu. Jestli takto jedná se studenty, kteří ještě nemají ponětí o čisté neprofesionalitě, tak potěš!

Jednou tolerance dosáhne takové úrovně, že inteligentním lidem bude zakázáno přemýšlet, aby neurazili imbecily.

Na závěr: Zmizení ženy – dílo íránského umělce

 


Děkujeme za odeslání!

bottom of page