top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 19

V pondělí jsme s dívčím klubíkem začaly v botanické zahradě. Stihnout ještě výstavu Pohádkové sukulenty. Že sukulentům šmakuje dát je přes léto ven, že je pro ně ideálním tvarem koule, neboť mají tak trochu barokní vkus, nebo za jakých podmínek mi pokvete tlustice, že vůbec!, se dozvídám právě na výstavě pana Honce.

Bylo nádherně, nebe ažúr.

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy je nejstarší fungující zahrada v ČR. Původně byla vybudována na Smíchově. Po povodních, v září 1890, přemístila univerzita zahradu na Nové Město pod Slupskou stráň.

Sotva jsme stihly projít venkovní exteriéry, geologický park, do skleníků jsme to již nestihly. Domácí škola zní jako pohádka? Jakmile jsem v altánu z vlastních řad zaslechla, že po zahradě chodíme jak debilové, v ažúru to přestalo být. Klubík jsem okamžitě ukončila. Pravidla jsou pravidla. Na přírodovědeckou fakultu se holt nevejdou všichni.

Že by to zazdil ten geologický park?!

Neplatí o mé dceři. Ta považuje za jednu ze svých nejlepších lektorek bioložku Janu Vlkovou. Jana nás pozvala hned další den na svůj seminář: Májová louka.


Máj je čas mařinky vonné. Mařinka 🌱 miluje vápencové podloží. Já miluju mařinkové víno🍸. Má neodolatelnou vůni. To už věděli Keltové... píše na svém facebooku Jana.


Já na semináři ochutnala likér z šišek modřínu. Dozvěděla se, že pelyněk můžu přidat při pečení tučných mas, nebo jak chutnají poupata kopretiny či česnáček. Nasbíraly jsme si mateřídoušku, pochutnaly si na hrachoru a vyposlechly příběh o locice. A odnesla jsem si exkluzívní předmět, nezbytnost pro bylinkářky... zlaté dračí nůžky. Lze zakoupit u Jany na stránkách. Lístky mladé lípy a kokošku pastuší tobolku jsme měly ještě doma k večeři. Inu, střihla jsem si botanický týden...

 

Bylinky studuji od roku 2014. V létě toho roku na mne z knihovny doslova vypadly dvě stejné knihy od bylinkářky Marie Treben. Považovala jsem to za jasné znamení se do bylin pustit. To nešlo přehlédnout. O bylinách jsem četla, koupala se v nich, pila čaje, sypala do jídla.. a nedávno jsem objevila kouzlo BIOFÁZE od firmy Nobilis Tilia. Jde vždy o set. O tři obnovující séra, která se na obličej aplikují po deseti minutách. V mezičase masíruji, stlačuji body, zahřívám, energetizuji. Je to prosím velká aromatická bomba! Dámy, která by chtěla biofázi vyzkoušet pod mými prsty, nahlašte se. Pánové ideálně bez vousů. Aromaterapeutická obličejová masáž trvá 30 minut.

 

Syndrom nažraného lva

Když máme všeho nadbytek, netoužíme. Profesionální provokatér a odborník v oblasti rozvoje vzdělávání Bohumil Kartous pravidelně pro česká média komentuje události, které se ve vzdělávání odehrávají. Co by namítl na naši klubíkovou lekci v botanické, se ptát určitě nebudu. Ale bavila mne jeho přednáška, představení knihy: No Future: vezeme děti na parním stroji do virtuální reality. Hovořil zde například o levných cukrech nebo kybercukrech, o rodičovství jako o nejdůležitějším poslání, nebo o práci s chybou! Pana Kartouse jsem objevila na stránkách Městské knihovny, jejíž akce sleduji a přihlásila se na jeho přednášku. Mluvil mi z duše. Znáte Pražský inovační institut?

 

Městská knihovna v májové nabídce vybízí ke čtení o lásce, o všech podobách lásky. Milenecké, manželské, erotické, duchovní, lesbické.. lustrujte v e-knihovně.

Najděte si své refugium a buďte suculento!

Mne v poslední době upoutal titul knihy od belgického psychiatra a psychoterapeuta Dirka de Wachtera Umění být nešťastný. ... Na Facebooku není těžký život žádoucí. Sdílíte úspěch, ale nezdary si raději můžete nechat pro sebe. Všechno, co není šťastné a úžasné, je nežádoucí a nenormální. Názor, že život musí být především hezký, je proto v současnosti nemocí s velkým N. Takzvaný maligní narcista se pokládá za centrum vesmíru. Žije v neukojitelném priapickém opojení. Priapismus (trvalá erekce) není k smíchu. Není to oproti tomu, co by si člověk myslel, žádné požehnání. Muž s tím musí na urgentní příjem, pokud nechce, aby jeho penis navždy ztratil svou funkci. Neustálá erekce je škodlivá, vést neustále fantastický život není potřeba ...

Nejste nemocní, když jste nešťastní!
 

PRÁZDNINOVÉ AVÍZO pro rodiče:

Srdečně zvu vaše ratolesti na letní příměstský tábor Podskaláček ve spolupráci s Art Centrum Botič a Helenou Bendovou, pod záštitou místostarostky Ing. A. Udženije z Městské části Praha 2 :

 

Děkujeme za odeslání!

bottom of page