top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 50

Prosinec se přehoupl až ke čtvrté adventní neděli.

Předchází Božímu hodu vánočnímu, Slavnosti Narození Páně. Narodí se nám brzy Ježíšek! Takové samotné narození není jen tak, to se kolikrát sami ani nenarodíte. Určitě k narození vede dlouhá doba příprav, taky poměrně slušná tělesná přeměna...pamatuji si, jak na mě muž v devátém měsíci těhotenství zavolal Amálko a objevila se dvaaosmdesátikilogramová ALMÁRKA...tehdy jsem opravdu nechtěla, aby mne tak nazýval..

Pavlíku, neříkej mi Amálko.
 

Do IKEA už jen pro stromeček

Dcera momentálně maká na referátu o Švédsku a my obligátně dojeli pro strom do IKEA. Člověk si nákupní dům projde a vlastně nikdy nestojí u kas s prázdnou. I když jsou to klasicky svíčky a utěrky, kdo se nerad seversky inspiruje? Na švédské masové kuličky s omáčkou a kaší se jednou za rok těším. Tentokrát jsem je jedla naposledy, byť s velkou chutí. Nastala dietní chyba či alergická reakce, nevím, můj organismus totálně zkolaboval. Není zvyklý jíst takové obědy pravda, ale toto bych nečekala. Tělo bylo regulérně otrávené, jako když se obrátíte naruby, jako když se vysvlečete z kůže. Dobré čtyři hodiny honička a několik dní půst. Dala jsem si znovuzrozeníčko.

Vánoční nákupy, aneb něco malýho za pade pro spolužáky

To byl hned další úkol po švédském referátu. Takže, přeplněné nákupní centrum, zpruzelá puberťačka, vedro, roušky.. Nenosím tašky, takže všechno v rukách, po kapsách a do toho telefon. Matička se chce vybavovat o cukroví, bezva! Stihla jsem vanilkové rohlíčky, říkám, na balkoně vedle stromu jsou v krabici, aby navlhly, ahoj, už fakt musim.. Babička napekla 4 kila cukroví, říkám její vnučce, která jde vedle mě. Ta neví nic. Jen o sobě utrousí, že je retard a že ve škole založili autistickej kroužek...tak to je na mašli! V Claire's jsme nakoupily mašliček dost pro všechny..inu dárečky.

Chtěla bych napsat o jednom losu. Stíracím. Takový los dostanete v papírnictví k účtence za nákup. Je to výherní los. Nakup a vyhraj, píšou. Takže, setřete políčko a v něm najdete kód. Tímto kódem se musíte prokázat na stránkách společnosti Rondo. Potom vyplníte svoje údaje, zaregistrujete se a už pomalu můžete vyhrávat! Ale ještě předtím musíte nakoupit nějaké zboží, které vám nabízí. Na mne vyskočily hodinky za dvanáctset. Kdybych si je koupila, snad bych i do slosování o výhru byla přidána. Že to pořád někomu stojí za to, takhle šidit. ’Bych loterie hnala svinským krokem.

 

Navoněla jsem se manželovým diorem a vzala si jeho tričko

Muž musel odjet pryč. Nejsme vůbec zvyklí být bez sebe. Prožitek hodný zápisu do deníku. Proběhla výměna předmětů na památku, já dostala půl srdce z korálků. Na oplátku jsem milému zhruba po třech hodinách co opustil domov poslala srdce z vánočního řetězu. Gifem smutné opičky mne manžel tak rozsekal, že jsem šla radši do zásilkovny pro balíky.

A co vy, máte už všechny balíky?

..když už ale mám volný prostor, vše je hotovo, jdu do šatny a zkouším věci. Na punk mi to jde samo, mám tento styl velmi oblíbený. A že dorazilo bodýčko s krajkovými rukávy, se musí přece vyzkoušet!

Anonymous maska nám visí na starých hodinách jako symbol odporu proti nespravedlnosti a zneužívání moci, Je vzpomínkou na Guye Fawkese, skutečnou historickou postavu z počátku 17. století. A kdo byl Guy Fawkes? Katolický rebel, kterého jednoho listopadového rána roku 1605 našli v podzemním labyrintu britského parlamentu, jak sedí na čtyřiceti sudech se střelným prachem. Vyhodit budovu i s nenáviděným protestantským králem Jakubem I. do povětří se mu nakonec nepovedlo.

Napříč světem se tvář s širokým úsměvem pod knírem a se špičatou bradkou stala tváří aktivistů, hnutí, pochodů či protestů. Zakryla sice identitu jednotlivců, čímž je ochránila před případným postihem, avšak demonstrovala jejich zájem o společnou věc. Havle, Havlíčku, je to deset let..


Taky Martu vyvedu ven

Marta je prosím skleněná panenka, která visí na pásku sukně. Spolužačka Katynka vyrábí vinuté perly a panenku vyrobila podle naší další spolužačky. Tento černovlasý, černošatý prototyp se jmenuje Marta. Je prostě punková. Zde Příběh panenky z března.

Nečtěte proto, abyste se pobavili (jako děti) nebo poučili (jako ctižádostiví). Čtěte proto, abyste žili. Gustave Flaubert

Děkujeme za odeslání!

bottom of page