top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 49

Sněhurka is not dead je zásadní sdělení tohoto týdne milý čtenáři. Kdo nemá rád pohádky?

Divadlu Minor musím opakovaně zatleskat. Jsou geniální a dělají představení pro děti jako nikdo. Kdo divadlo zná, ví. Kdo nezná, o mnoho přichází. Dokonce jsem přesvědčená o tom, že více se v publiku baví rodiče, ale pro děti je naprosto vhodné.

Způsoby, kterým divadlo s dětmi komunikuje je moderní, současné, žádné trapné šišlání na děti. Ať žijí trpaslíci alà ZZ Top, obzvláště pak Kejchal! (sedí úplně vpravo na fotce od Voraře)

Sněhurka je pěkná, mladá, o tom žádná. Královnám se už sem tam objevují vrásky. Zašla jsem se zeptat do pražské kliniky plastické chirurgie, co jako s tím. Čekárna s vystavenými diplomy zdejších odborníků na zdech ve mně vyvolávala dojem, že jsem na správném místě. Výhled na dveře s názvem "Operační sály" už méně.

Pro krásu se musí něco vydržet

Mezi námi, nebyla jsem zde poprvé. Návštěvu v romantickém prostředí historického centra staré Prahy jsem už absolvovala. Bezbolestný zákrok úpravy očních víček je dneska běžnou estetickou záležitostí pro ženy i muže. Ovšem moje nosoretní rýhy mi vadí. Nechci si je dokola retušovat ve Photoshopu. Prý ke mně patří, říkají blízcí. Jsou milí. Děkuju. Já mám ale teď zušlechťovací mánii. Na řeči typu – žena musí umět stárnout – mě neužije. Každá chce vypadat k světu, jednoduchá pravda. Zkušená starší paní doktorka mi při konzultaci sdělila, že bez bolesti to nepůjde. Takže, je to drahé a bolí to, milé dámy! UUUÍÍÍÍÍ – schovat se...

...anebo bych nejradši zašla ke kamarádce s vínem. Nastražila jsem místo toho na sebe koš nevyžehleného prádla. Komín měří skoro metr a naklání se pěkně ke straně. V takové lahvince vína jsou tuny cukru. K vínu nesmí chybět slané krekry, ideálně brambůrky a ten nejtučnější sýr...k tomu řeči, které diety jsou nejlepší. O dietách se nejlíp mluví při konzumaci něčeho dobrého, přeci.

...bůh člověku bez utrpení, brány do nebe neotevře, zpívá Radůza.

Tlačenka a tatarák

Je čas vánočních večírků a k němu patří i sníh s deštěm – balast/marast – promočené věci, boty, ponožky... takže musíte začít zázvorovým čajem pro zahřátí, než si dáte to pivo. Naše klasická setkávání U Voraře to jistí. (Kejchal sedí úplně vpravo)

To bych se na to podívala!

V Keni brýle stojí roční plat, 2. lékařská fakulta UK vyhlásila Sbírku brýlí pro Afriku. Původně byla akce zamýšlena pro studenty a pedagogy, však síla sociálních sítí jaksi způsobila, že z kapacitních důvodů museli akci již zakončit, brýle chtělo posílat mnoho lidí. Taky jsem měla připravenou sadičku...

Pošleme to dál

Studio Ludwig nabízí pomoc ženám s onkologickým onemocněním celý rok. Teď rozjelo akci Pošli to dál. Oslovuje v ní ženy, které už epitézy, paruky, pooperační pomůcky nepotřebují, stejně jako ty staré brýle.. Pomoc, recyklace, dobré skutky..

Konec dobrý, všechno dobré.

Děkujeme za odeslání!

bottom of page