top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 42

Wolf cut je termín, který teď ve světě vlasových trendů frčí. Zjišťuji, že tento střih z osmdesátek mnoha lidem z té doby i zůstal. Vidím kolem sebe spoustu přirozených wolfcuterů, dokonce i Milan ze sboru se pyšní takovým účesem. Já si nechala vlasy též střihnout...

U Záhorských mají plnou zeď talířů...

Nejenže se v Café Záhorský dobře jí a pije a povídá, také zde dvě milé kamarádky "labutí veslařky" čas od času pořádají sedánek nad šperky a kabelkami. Dámy svůj design vybalí na stůl a začne mumraj.. je úsměvné, jak jsme my ženy rozmarné, všechno se nám hodí, je to opravdu tak. /Obě designerky: korálková Kateřina i kabelková Míša opravdu veslují na Vltavě a oddíl se nazývá Labutě./

Hradčanská, kde se pekárno-kavárna nachází, je vůbec zvláštní místo se specifickým světlem. Kdykoliv sem přes Letnou zavítám, vždycky se nějak víc rozsvítí obloha. Pár let jsem zde žila a nemám potřebu se vracet, ale ten pocit otevřené oblohy mám doteď. Už když přejíždím Čechův nebo Štefánikův most...


Vzpomínám na svou zdejší první práci...po maturitě jsem nastoupila jako sekretářka do překrásné vily v Bubenečské ulici, kde sídlil Svaz Němců v Čechách a na Moravě. (Úctyhodných vil je v Dejvicích nepočítaně... celkem vzato bych je docela ráda osobně evidovala a taky v nich pila kávu a jedla dortík. Ne vážně, psát o vilách "zevnitř" musí být sen. ) Zpátky do Svazu, za tři měsíce jsem odcházela, krom originálních outfitů po celou zkušební dobu jsem neměla co víc nabídnout.


I na smutky v místních končinách občas vzpomenu, čas ale rány hojí a když člověk přežije, jde jednoduše dál. Žádná zeď nářků, místo toho vystihující citát mé dcery:

I pád na držku je pohyb dopředu.
 

Kapucky od Marca Jacobse nebo ode mne?

V příštím roce vytvořím e-shop?!

Draci kvůli větru zrušeni!

Ve čtvrtek byl tak ohromný vichr, popadané větve v parcích a podobně, že by vám ani kapuca nepomohla.. rozhodně se výtvarná dílna na výrobu draků v rámci Podzimu na Folimance posunula na 25.11. do Balbínovy kavárny.

 

Potřebuji dílnu!

Podzim a s ním přípravy kostýmů na Halloween i na Mikulášskou jsou v plném proudu. Byt se nám pokaždé promění v tvůrčí dílnu, takže je třeba přeskakovat krabice, tašky, fusaky.. ramínka s obleky visí na všech dveřích a klikách v několika vrstvách. Neustále slyším, jak někde něco spadlo. Miluju to, zároveň ale také i důstojný domov. Sním o ateliéru, opravdu vidím ve snu živě, jak procházím volnými vzdušnými prostory, místy mi neznámými...

Klasický ateliér budiž pochválen!

Za paní Magistrou do ZUŠky se dostanu zřídka, ale jsem ve výtvarné učebně s pomalovanými lavicemi, skříní, vlastně úplně vším, děsně ráda. Třeba zátiší – na skříni stojí spousta rekvizit, mezi vázami, vycpanou sovou, sifonem.. je i bábovka, skutečná prosím! Prý drží pohromadě již pět let. Kolik dětí ji už asi ztvárnilo.. Paní magistra je krásná dáma. ..snad si Vás taky jednou "nakreslím"..

Nechte se unést uměním

Od pořadatele Open ART Festu:

Jak nás znáte, vždy se snažíme pomáhat Vám prosadit se na nelítostném trhu s uměním. V obchodě je dobré své zákazníky motivovat a dávat jim dárky. My pro Vás jeden takový dárek máme. Je tedy hlavně pro Vaše přátele, příznivce a zákazníky. Prostě pro všechny, které by mohl zajímat náš festival a chtěli byste je pozvat. Lákadlem může být třeba i koncert Xaviera Baumaxy, který nám všem zahraje v sobotu večer od 20h. Zasíláme Vám kód, na který dostanou slevu na vstupné na festival Open ART Fest 2021. Je možné ho uplatnit do 25.10. včetně.

Kód je OP3N4RT21 / Vstupenky openartfest.cz

Přes 230 umělců ve dvou halách na ploše 5494 m2 '= Open ART Fest. Koná se v Průmyslovém paláci na Výstavišti. Budu zde prezentovat Diář 2022 a koláže týdenní (-WEEKY-) i měsíční. Na leckterých jste i Vy, tak se přijďte za mnou do stánku podívat... Už balím, do krabic hážu krom čokoládiček všechno možné a děsně se těším!!

Příště napíšu třeba o sportu, autech, nevím..chvíli pauza od umění a sebepropagace!

 

Děkujeme za odeslání!

bottom of page