top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 39

Vybavuju si tu část z pohádky, ve které se Šíleně smutná princezna Helenka učila znovu smát. CHACHA, CHICHI, CHOCHO. A princ Vašek seděl mezitím ve vězení. Svatý Václav byl zabit bratrem Boleslavem a náš jediný prezident Václav Havel – než začal prezidentovat – seděl taky několikrát ve vězení. Nelíbil se tehdejšímu režimu. Popravdě, mně se současný režim (vládnoucí nenažranci a byrokracie) taky nelíbí. Šlo by je jednoduše zrušit? ...připadá mi to jako na matějské, kde se vydělává na vyvrklaných, oprýskaných, hlasitých kolotočích: Póósledny_volny_kačery.

Prosímvás, pojďme k volbám a nevolme pofidérní jedince ani extremistické strany. Když se na politika-člověka podíváte a když si ho chvilku poslechnete, je kultivovaný a příjemný, tak to je on! Musí vám být milý, jako byste si s ním chtěli povídat. Že by uměl i naslouchat, ne jen valit do druhých to svoje. Někteří nedočkavci šli omylem volit už o týden dřív, dočítám se z FCB..


Takto si občas připadám, vy ne?

Projekt Taxon Three umělce Adama Vačkáře a choreografky Terezy Lenerové stojí za shlédnutí až do konce. Ať žije gravitace!


Vysílám!

Žižkovská věž je pěkně barevná, když za tmy svítí, ale ne zas tak, jak se chystám vybarvit já sama. Na největší setkání umělců v ČR Open ART Fest, který se bude konat na konci října, se velmi těším.

Představím zde DIÁŘ 2022 a také koláže z letoška, zrovna ty, co pravidelně vychází jako weeky s číslem. Tisknu všechny, aby byly pěkně pohromadě. Věděli jste, že tisk na recyklovaný papír je dražší, než třeba na křídový? Nechápu.

Inu, není čas zemřít

Jako bondgirl si vedle současného agenta 007 rozhodně připadám.. u nás na Floře.

Bonde Bonde, jednou na Tě donde

Můj Bond se uvolil k shoppingu a to je kousek věru bondovský! Pánové, jak vy milujete nakupování, to my ženy víme dobře. A místo drinku "protřepat nemíchat" jsme si dali silný kafe, bez cukru, bez mlíka. ..mně zabije, až to uvidí..

Muž nedávno někde ulovil jelení lůj, pamětní, takovou tu velkou tubu s charakteristicky vonícím lojem uvnitř. Měla ho určitě každá domácnost a jako děti jsme jej vozily na tábory. Tradice z roku 1962. Neuvěřitelná vzpomínka, ten obsah je absolutně vhodný k neustálé inhalaci, no a snědla bych ho, jako kdysi..


Historka ze školy:

Ptá se starší spolužák dcery: Jak se Lilo jmenovalo německé vojenské letectvo za druhé světové války, víš? ... Luftwafle?

...a nám dorazili draci, papíroví – bude drakiáda v Altánu na Folimance... jestli budou létat je na bohu větrů a tatíncích, se mnou se draci budou ve čtvrtek 21. 10. pouze pěkně vybarvovat a zdobit bábrlaty. Přijďte, děcka!

 

Pozvánka na vernisáž malířky Mariky Zvardoň v pondělí 4. 10. v prostorách Uměleckého kovářství Hefaistos, v Myslíkově ulici č. 16., kde si i zazpíváme.

Na závěr zářijové ohlédnutí v koláži...

Bylo krásné září, zářilo a babílétalo. Vítej, Říjne!

 

Zvu na největší setkání umělců v ČR, prodejní výstavu, kde budu s Diářem 2022 a kolážemi "week_číslo" z letoška. Na leckterých jste i Vy, moji milí čtenáři, tak se přijďte za mnou do stánku podívat, ráda Vás uvidím! Vstupenky na openartfest.cz.


Děkujeme za odeslání!

bottom of page