top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 41

Týden začal historkou u kastlíků - poštovních. Vidím sousedku, jak strká prst do škvírky plechových dvířek, aby zjistila, zda ve schránce není psaní. Jak typické. Říkám ...aby Vám tam nezůstal... pak hned přiznávám, že to dělám taky. Odpověděla zajímavou věc, prý může strkat skrz dvířka pouze malíček levé ruky. Když přicházíme domů, máme schránky nalevo. Automaticky vjíždí nejtenčí prst levé ruky do určeného prostoru, člověk ani neví jak. Pravý malíček by byl horší, pokračovala sousedka, ten by údajně mohl ve dvířkách zůstat. No jistě, levý narozdíl od pravého, je za ty roky natrénovaný, aby špiónil obsah schránky. Manžel říká, že je to proto, že pravák má pravý malíček tlustší. Celkem surrealistická scénka, no ne?

Fotila jsem spolužačku..

..potřebovala do práce CV_foto, takové to v bílé košili, úhledná, nevybočující, pěkně seriózně vypadající market research executive. Mám radost, že Jitka vzala pop-artově ságo do ruky a zahrála..

Vytiskněte se, rozstříhejte se a znovu slepte

Kubistický autoportrét inspirovaný Emilem Fillou jsme v rámci Českého a Slovenského okénka v Anglii vyráběly on-line tento týden:

Také jsme si s dcerou udělaly krupicovou kaši k večeři. Pěkně máslo, kakao, neskutečná záležitost! Jako malé děti jsme oslazené jídlo z krupice u nás doma nazývaly picicanda. Dneska tomu říkáme dopink. Proč jsou nezdravé věci tolik dobré? Vznáším DOTAZ ke všem odborníkům světa! Třeba takové kotlíkové brambůrky, no má to cenu? U nás v Žabce mají cenu ohromnou, stejně tak asi na všech benzínkách po ČR, ale jsou nejlepší!


Víte, co znamená zkratka FAQ? Jde o dokument obsahující seznam otázek a odpovědí, které se ohledně nějaké problematiky často vyskytují. Z anglického výrazu Frequently Asked Questions = Často Kladené Dotazy. Občas se prý používá česká zkratka ČKD.

 

Na Comic-Con festival jsme se těšily už od září. Cosplay, roleplay, komiksy, anime.. jsme absolutní fanynky. Třeba takhle jdete za Jokerem, přitom míjíte někoho z Bradavic a hned vedle se baví Spiderman s Lokim, na Sherlocka Holmese jen udiveně zírám, o Star Wars ani nemluvím, snad jsem dokonce zahlédla i operní divu Plavalugunu z Pátého elementu. Kostýmy do kultovního filmu z roku 1997 byly navrženy francouzským módním návrhářem Jeanem-Paulem Gaultierem, který jich musel vyrobit 954. Bomba! Jeho citát:

Fantazie je jediná zbraň v boji proti skutečnosti.

Na festivalu Comic-Con se každý rád nechá fotit. Příště chci být přítomna všechny tři dny. Miluju kostýmy, vyrábím kostýmy, fotím kostýmy.. a fandím Batmanovi..

Sexy auto Ferat

Vystavené auto Ferat z filmu Upír z Feratu stálo hned u vchodu, ani jsem si nestihla rozepnout bundu a už jsem byla jak pominutá. Extravagantní sportovní vůz Škoda 110 Supersport byl vyroben jako jediný exemplář na autosalon v Bruselu roku 1972. Měl bílou barvu a i přes zájem veřejnosti se nedostal do sériové výroby. V Československu bylo auto kritizováno pro příliš hranaté tvary, avšak na západě v magazínu Road and Track byla Škoda 110 Supersport hodnocena lépe, než prototyp Aston Martin.

Myslím si upřímně, že nikdy nikde neexistoval žádný komunista, který by měl vkus.

V roce 1981 byl vůz přelakován na černo a prodělal další úpravy. Autorem nového Faceliftu byl Theodor Pištěk a takto upravený vůz hrál hlavní roli ve filmu Upír z Feratu. Mám pro upíry obecně slabost..

 

Když je vědec umělcem

Projekt Věda fotogenická je fotografická soutěž pro zaměstnance Akademie věd ČR a jejích pracovišť. Výstupem bude reprezentativní kalendář z vybraných snímků a také výstava v Praze, i na dalších místech České republiky a ve světě. Soutěž propaguje Akademii věd ČR jako celek, a také pěkně identifikuje zaměstanance AV ČR. Bravo!

Ty tři chlupaté bambulky, které skončily na třetím místě, bych si nechala vytisknout na černé tričko.. a víte, co to je? Pylová zrna kopretiny. Fotila: Kateřina Mrázková. Proklikněte na další info.

 

Draci na Folimance

Zvu na akci VYROB SI SVÉHO DRAKA do altánu v parku Folimanka na Praze 2 ve čtvrtek 21.10. od 15 hodin. Na výběr budou dva vzory: kreslíme, vybarvujeme, stříháme, lepíme. Draků mám připravených 30 kusů, ale provázků na pouštění pouze 15. Tak to bude tuším boj.

Foukat doufám začne nejdřív po 17té hodině.

 

Jsem ráda v knihařském ateliéru Daruma a velmi si vážím zdejších knihařů. Jako za starých časů, úplný romantismus. Krásná práce i spolupráce a výsledek prvotřídní, děkuji!

A na závěr bych opět ráda pozvala na akci, kde se můžeme potkat. Přišel mi s tím od pořadatele Jiřího Doležala velmi milý e-mail, který patří vlastně Vám, tak sdílím:


Jak nás znáte, vždy se snažíme pomáhat Vám prosadit se na nelítostném trhu s uměním. V obchodě je dobré své zákazníky motivovat a dávat jim dárky. My pro Vás jeden takový dárek máme. Je tedy hlavně pro Vaše přátele, příznivce a zákazníky. Prostě pro všechny, které by mohl zajímat náš festival a chtěli byste je pozvat. Lákadlem může být třeba i koncert Xaviera Baumaxy, který nám všem zahraje v sobotu večer od 20h. Zasíláme Vám kód, na který dostanou slevu na vstupné na festival Open ART Fest 2021. Je možné ho uplatnit do 25.10. včetně.


Kód je OP3N4RT21 / Vstupenky openartfest.cz

Největší setkání umělců v ČR Open ART Fest se koná na Výstavišti. Budu mezi mnoha umělci prezentovat Diář 2022 a koláže "week_číslo" z letoška. Na leckterých jste i Vy, tak se přijďte za mnou do stánku podívat, ráda Vás uvidím a čokoládičku už připravenou mám!

Děkujeme za odeslání!

bottom of page