top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 11

Pokud máme proč, sneseme jakékoliv jak. Hledat smysl má prý smysl každý den... čtu o smyslu utrpení v existenciální analýze Viktora E. Frankla.

Když se hýbe křoví, je lepší předpokládat, že je to lev a utéct, než doufat, že je to jen vánek a nechat se sežrat.

Jaguár na jižní spojce

Jedete takhle po jižní spojce a vedle vás krasavec bez eSPéZetky. Zprava, zleva, před vámi.. zajížděl se nový vůz, radost pohledět. Proč se nevyrábí jen hezká auta, jen samé spotřebky? Krása na silnici – jezdili bychom pěkně pomalu, kochali se luxusním designem, vždy stáhli okénko, pohovořili neverbálně.. Palec nahoru směrem k řidiči jaguáru mu vykouzlil úsměv na tváři, ne že ne.

Výročí svatby a SexBomb

Brali jsme se ve Vršovickém zámečku v březnu roku 2014. Letos slavíme bronzovou svatbu, muž zvolal: "To už jsme na stupních vítězů!"

Hodnoty postojové (opět V. E. Frankl) jsou uskutečňovány všude tam, kde musí být něco nezměnitelného/osudového přijímáno jako takové. Abych uvedla svůj hodnotový postoj: píšu zde – v blogu ∏ ∏ ∏ – vše jen z té z hezčí stránky, vybírám lepší pohled. Realitu, syrovou skutečnost píšu pouze do papírového deníku...


Stupně vítězů pro Ladislava Sutnara

Ve výtvarném Okénku jsme podle typografa a grafika Sutnara tvořili koláže. Česko-americký umělec a designér se podílel na renomé předválečného Československa. Kolážování je tolik relaxační. Škoda, že za života umělec málokdy dojde uznání. Kolážujme i bez uznání, má to cenu! Dílko se jmenuje Tělocvična.

Nůžky, papíry, lepidlo, fixy, pravítka... zatímco jsem cvičila se sutnarovic koláží, dcera mi vyrobila účes, ve kterém mimo jiné aplikovala i bambulkovou gumičku.

Týden se rozjel geometrickými směry. Uklízela jsem komp, zálohovala na disk a při té příležitosti na mne vyskakovaly různé obrázkové vzpomínky, fotky, grafiky a další...jednu rozpracovanou koláž jsem upgradeovala:

Jaro přišlo!

Kvítečka.. nejkrásnější sněženky, jaké kdy svět viděl! Tulipány, hyacint, sedmikrásky.. Semínka bazalky, pažitky, česneku a rajčat divokých již zasazena za okny mám!!

Nosoretky versus Face roller & Gua Sha

Na vyplnění nosoretek na kliniku jsem zašla, jak bylo v plánu. Přesto obsidiánový set na masáž obličeje a obličejových kontur jsem pořídila také. V kombinaci s Biofází od Tilia Nobilis budu provádět masážní proceduru. Gua sha je tradiční čínská metoda terapeutické masáže. Masáž zlepšuje tok lymfy a tvaruje obličej. Guasha kámen pěkně chladí, podporuje cirkulaci, uvolňuje svalové napětí a odbourává toxiny z těla. Též zmírňuje kruhy a váčky pod očima. Pravidelná masáž obličeje je výbornou prevencí vrásek. Normálně, péče.

Normálně

V původním latinském významu slovo norma znamenalo tesařský úhelník, pravítko, měřidlo, později také kolmici. Vše, co neodpovídá přímce nebo pravému úhlu, je odchylkou od normy, je patologické. Údajně žádný lidský jedinec neodpovídá normě!


Má cenu se handrkovat? Malinko...

Kdo ještě nebyl na Matějské, do konce dubna můžete: za třicet korun vstup, za dvacet toalety, atrakce od 100 korun výše, lízátko/cukrová vata za 50. Osm minut na vyhlídkovém kole pro dva za třista.

...malinko syrovosti z papírového deníku: Když chci od MČ Praha ... zaplatit za grafiku druhého plakátu, je mi práce odebrána, protože, proč za cenu jednoho neudělat dva, že? Je to úplně stejné, jako když chce žena udělat make-up a protože: "Chci jen malinko, příliš líčidel ani nepoužijete", očekává tak menší cenu.


Na závěr a dotřetice Frankl: To před čím má utrpení chránit je apatie, umrtvující duševní strnulost. Dokud trpíme, zůstáváme duševně naživu.

Děkujeme za odeslání!

bottom of page