top of page

Píšu, píšeš, píšeme ~ Diář 2021 ~ 5. týden

ÚNOR. Suchý únor. Bílý únor. Krátký únor. IMBOLC: Svátek bohyně Brigity, Hromnice, první den jara, laktace, bahnění ovcí, rození jehňat, zapalování svící, úklid domů.

Vytáhla jsem všechno bílé, únor má pro mne vždy bílé světlo.

Ale ještě dříve, než ukážu bílý poklad z Truhly, musím vysvětlit jednu okolnost. Obsah prvního únorového týdne přemítám při žehlení. Když jsem u trička s natištěnými bohy nepozorně přejížděla přes boha milostné touhy, ejhle, Hímeros mi zůstal na žehličce, přesněji jeho část. Spálila jsem boha touhy! A rozšmudlala ho na žehličce i na triku. Běžně se mi to nestává. Někdo má holt žehlení přidané jako jednu z kolonek na SIPu.


Koláž bohů jsem kdysi věnovala i s tričkem muži, teď přišel čas obnovit vozový park. Vím rovnou o dvou mužích v mé blízkosti, kterým chci BOHOtriko věnovat. Pokud máte, milé dámy, kolem sebe pánybohy, žehlení v malíku, neváhejte a napište si o BOHOtriko všech velikostí, bílé barvy za 450 Kč. Objednat


 

Truhla, babička, šaty.

Babička Růženka byla pánskou krejčovou a říkávala mi, ty budeš navrhovat, já šít. Tak snadno jsem si to tehdy představovala... Každým pádem, moje milá babičko, z Tvého návrhu a výroby šedesátkových šatů, si sedám na zadek, jednoduše KRÁSA!


Oranžové puntíky jsem si půjčila i na makeup.

V Truhle mám po babičce více kousků, ale tato extravagance, nadčasovost, kvalita = Haute Couture Prague / video Kam šaty babi brávala se už žel nezeptám. Inu, zapisuji pro generace budoucí.. kam je jednou vezmu asi já?

 

Bílou únorovou potřebností je kabát sice bez rukávů, zato návrh pražský boutique. Má ohromný límec, který pěkně halí dekolt i krk, kapsy a pásek místo zapínání. Nosím ho klidně i pod kratší zimní bundu, či kratší kabátek, takzvaně vrstvím.. plynule do jara.

 

Nejsem sama, kdo zapisuje

Literární soutěž Marie von Ebner-Eschenbachové (právě proběhla) nabízela psavcům rozmáchnout se perem buď na téma Já a můj deník, anebo na téma Aforismus. Líbí se mi tento:

„Dáma je žena, jejíž pouhá přítomnost působí, že se muži chovají jako gentlemani.“

(od Té, jež propůjčila soutěži jméno)


Máme rádi aforismy!

Aforismy v negližé od Miloše Mareše pobavily celou naši rodinu. Teď vyšel další díl Aforismy na tělo, ilustrace a grafiku dělal v obou případech můj milý přítel Martin Bušek, mimo jiné i autor krásného loga ANDREAFANTOVA.CZ #ilovemylogo


 

Velký potlesk z domova

Česká filharmonie streamovala na svém YOUTUBE kanále koncert z Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Pod taktovkou šéfdirigenta Semjona Byčkova byla na programu Třetí symfonie "Skotská" od Felixe Mendessohna-Bartholdyho a koncert pro dva klavíry a orchestr od současného amerického skladatele Bryce Dessnera. Sólistkami této skladby byly sestry Katia a Marielle Labèque, pro něž byla napsána.


Při vzpomínce.. po koncertě zajít do plzeňské hospody U Rudolfina "na jedno".. slza ukápne.

Ke streamu se připojili i některé koncertní síně, v nichž měla filharmonie hrát živě v rámci turné po evropských metropolích Konzerthaus ve Vídni, Philharmonie de Paris, Barbican Centre v Londýně.

 

Důležitým bodem února jsou u nás zkoušky.

Ráda bych dala TIP na zábavný studijní materiál pro celou rodinu. Znáte projekt Akademie věd ČR NEZkreslená věda ?

 

TIP na koukání: It's a Sin, 5ti dílná minisérie (2021) britské TV, vynikající drama. My ji zhltli za jeden večer: 3 h a 53 min. Výborně udělané. Slzavé údolí by řekl klasik. Fakt bombastic.

 

Ať jste všichni SUPERSTAR! Čím víc pruhů, tím víc ADIDAS.

 

Milé dámy, pánové, spolužačky, kolegové a přátelé. Deníkové zápisky jsem se v této době rozhodla sdílet proto, abych se vám nejen přiblížila, ale taky dokopala něco dělat. Pišme si :-)

 

Děkujeme za odeslání!

bottom of page