top of page

Píšu, píšeš, píšeme ~ Diář 2021 ~ 6. týden

Kolika soutěží jsem se za poslední roky účastnila? Tří ..fotografické, literární a umělecké.. ne, že bych byla tak soutěživá, chtěla bych být účastna něčeho světového! ..přitom jsem krtek zahrabanej doma, furt.. Jednou vylezu, určitě, jsem objednaná na oční, v dubnu.

Zlobím se ..pravidelná píseň.. vypisování i kresba v sešitě tomu odpovídají.. ENCHANTRESS Co tento stav způsobuje? #NOV černý měsíc, těžká doba, málo slunce, lockdown.. Analyzuji svůj psychostav: o černém úterý, bodu nula jsem psala ve třetím týdnu, dle statistiky by další kresba, třeba šíleného Jokera, mohla přijít v týdnu devátém. Kdoví. Mimochodem, kvůli temnému zpracování filmu Suicide Squad byl během natáčení přítomen terapeut. No a u nás cosplay frčí.

 

Ovšem, tramtadadá! ..písemný test Národního pedagogického institutu jsem udělala na 96 procent. Prošla jsem až k závěrečným zkouškám, abych se stala pedagogem volného času. Volný čas využívám ráda efektivně. Vůbec jsem silně zaměřená na výkon, ale i na přípravu. Problémem je HODNOCENÍ. Na hodnocení nějak zapomínám, nedávám mu dostatečný prostor, snad na něj nevěřím?! Nerozumím mu. Mělo by být přitom běžnou součástí života, všeho, co děláme. Nemyslím dávat lajky a srdíčka, ale umět uznat úspěch druhého, nebo projevit soucit či podpořit. Každý si přece během svého života prochází různé etapy. A tak chci moc poděkovat Vám všem, kteří mi dáváte zpětnou vazbu, vážím si toho. Člověk má chuť pokračovat. Kruté je ticho na druhé straně. Jedna z definic zralé dospělosti říká:

"Jsem to, co poskytuji."
 

Nový čínský lunární rok a australská numismatika

Tento týden začne nový rok – kovového Buvola. Slaví se v asijských zemích i komunitách všude na světě. V roce Buvola bychom se podle čínského horoskopu měli zaměřit na sebezdokonalování a měli bychom dobře pracovat. Bez práce nejsou koláče. A kdo by nechtěl tyto skvostné zlaté koláče z Perthu.


 

Valentýnská akce – Zástěra jako dárek ?!

Překvapil mne tento titulek, přiznám se (objeven v mejlu). Když si prý během února objednám jakýkoliv model jednoho módního mimopražského ateliéru, dostanu praktickou zástěru jako dárek. Děkuji, již mám a i téma: ŽENA V DOMÁCNOSTI 2017.


Našli jsme si s mužem k třetímu koženému výročí svatby, koženou zástěru. Vypadá tak dobře, že ji chcete nosit i před návštěvou. Unisex jaksepatří. Objevili jsme ji na pražském food festivalu to léto roku 2017. Je luxusní, oblíbená a nezničitelná. Odkaz na jedinečné kuchyňské krásky DutchDeluxes.

A jaké je letos valentýnské vaření: Minihříšky LOVE



Kuličky namočené v čokoládě a posypané kokosem. Kulička obsahuje sušenou švestku a mandli. Párátka doporučuji pořídit pevná, pořádná, dosti se lámou při manipulaci. Mandle se musí dostatečně uvařit, aby byly měkké. Ráda příště vyzkouším i jiný druh sušeného ovoce. Je to laskomina. Název Minihříšky dávám, protože jsem metabolic = člověk na metabolické dietě, minihřeším čokoládou. Pro zajímavost, ve středověku mělo jídlo svou hierarchii. Co rostlo/žilo výše, tím to bylo považováno za hodnotnější ke konzumaci ..bylo blíže bohu. Takže o kořenového zelenině jídelní lístky středověku mlčí. Minihříšky jsou celé z vysoka: švestky, mandle, kokos, kakaové boby. Jsou prostě božské!

 

Půjdu v čase ještě dál, do roku 2015. Na jedno z prvních focení s Truhlou přišla kamarádka, spolužačka. Pojí nás letité přátelství. Miluju jí a ona mě za tohle asi nejspíš zabije, ale Luco, projížděla jsem fotky a s touhle musím na světlo, sorryjako.

Pusy mužům v roce 2021 budou vypadat zhruba asi takto. A já věřila, že hidžáb/burka mně nikdy nepotká. Posílejme pusy a pěkný dozvuk všem zamilovaným!

Když hoříš, tak zapálíš.
 

PŘÁNÍ:

Než abychom museli zoufale sahat k ironickému smíchu, zachovávejme si zdravý rozum učením z historie, z ověřených věrohodných zdrojů, přemýšlením a poučením se z chyb předešlých. Omluvit se nebolí.


Mocnáři všech zemí, nepřivádějte Zemi a lidi na ni žijící zugrunt z vlastní touhy po moci a obohacení, stejně si nic z toho do hrobu nikdo neodnesete.


Žijme rok změny.

 

Děkujeme za odeslání!

bottom of page