top of page

Květen ’23 π π π ~ PÍšu, PÍšeš, PÍšeme

Víte z čeho prý vyšel jazz? Z módy. 👽

..a tak muž odjel s trumpetou zahrát do Ungeltu. Květen je krásný měsíc. Mám pocit, jako by měli všichni narozeniny. U nás jich je hned několik.💋

Bojovnice jako styl

Znáte to, co nejvíc nechcete, přesně to vás provází. O to víc, o co máte vílí jméno, Amálka. Vílám je vlastní kouzlit, tančit, pozpěvovat si, pečovat o druhé. Sloužit je povznášející. Víly obecně (v ohledu k sobě i v samotném okolí) nesnáší ponižování, protože jsou hrdé. Nesnáší přehlížení, protože jsou vzácné. A nesnáší zlehčování/znevažování, protože nejlíp vědí, co je postrádat lehkost bytí. Tehdy totiž umírají. Když jsou tyto tři body v nesouladu, změní se v bojovnice. Pak přichází i věštecké sny...

Zdálo se mi, že mne otec holí strojkem dohola. Úkol dokončil. Oba bez řečí.


Výklad snu: 1. Dosaď si asociací, co přesně pro tebe znamená "otec"? Jakou esencí pro tebe je? Pro mne byl otec bezcitný tyran, šel z něj strach. Člověk se snažil našlapovat, aby se příliš neznelíbil. U něj se dostávalo pouze za odměnu a když měl náladu. Mám i pár hezkých vzpomínek. Vím, že za to nemohl, neuměl se chovat jinak, nezlobím se! 2. Asociuj si, co za esenci jsou pro tebe "vlasy"? Pro mne znamenají ochranu a hru. Pak výsledek zní: Ve snu mne tyran zbavoval ochrany a hry. Tyran je částí mne, aby bylo jasno. Je to nějaká část, která je také přítomna a občas vychází na povrch. Tak šup pěkně pro byliny ...


Život na vysoké noze

Objednala jsem si na léto boty z Vinted. Četla jsem určitě celý popis všetně výšky podpatku, ale nějak jsem již přes zimu zapomněla, že v botách vysokých nad šest centimetrů je téměř nemožné chodit. Alespoň pro mne. Tak budu letos v létě víceméně stát, zato na vysoké noze. Tyto chůdečky mají nad deset i s platformou. Kusance to jsou ale překrásné!

Šary Vary výlet

Karlovy Vary jsou okouzlující město.. prameny, picí hrníčky, oplatky, architektura, kopečky, vysoko stříkající pramen z filmu Vrchni prchni, prostě klasika, která neomrzí. Co ale přitáhlo mou pozornost i foťák asi nejvíc? Piktogramy toalet a plakáty s marvelovskou tematikou ... kam i císařpán musel chodit pěšky:

Coachella & Me

Na hudební festivaly moc nejsem, ale na Coachella Valley Music and Arts Festival bych jela. Coachella je totiž nejen svátkem hudby, ale i módy. Čím více se odvážete, tím lépe. Americký hudební festival se tradičně pořádá v dubnu v části Sonorské pouště v Coachella Valley u města Indio v Kalifornii. Ten letošní probíhal celý týden, dva víkendy. Rozhodně na takovou akci mám vhodné oblečky. Během dne bude v poušti pařák, ale navečer .. i okouzlil mne v obchodě velejemný nicnevážící šusťák v nádherných barvách - vypadá výborně a udrží teplotu těla, mám vyzkoušené. Bundičky do pasu s lampasy prochází vývojem. Zkouším, inovuji a když zbyde kus látky, šortečky s volánky i bez doladí outfit klidně i na zdejší letní akce. První bundu jsem ušila se zipem - tzv. šatovkou. Šatovka má zalepený konec, není dělitelný, jsem si předtím nevšimla. Čili bundu hážu přes hlavu, no bóóže.

Nebyl to svetr, byla to šála!

V lednu po sociálních sítích kolovalo video ze štábu generála Petra Pavla, na kterém nově zvolený prezident v doprovodu své ochranky prochází chodbou pražského Fora Karlín a jen tak mimochodem sebere kus oděvu ze země a položí ho na židli. S minimálním zpomalením. Tak jakoby samozřejmě. Pro mnohé hrdinský čin, mne dojal, přiznávám. Oděv nebyl svetr, jak se všude psalo, ale šála Lady, byla ve štábu přítomna (na fotce dáma vpravo). Historku jsme si připomínali na Střeleckém ostrově, na akci United Islands of Prague. Doprovod nám dělal kamarád Pavel, stínový prezident. Vzhledem k jasné podobnosti Pavla s prezidentem Pavlem to vypadalo, že jsme doprovod dělaly spíš my jemu. Večírek byl povedený, ať žije květen!

Mezi barokem a džunglí

Je mi ctí designovat byt za účelem pronajímání Airbnb. Práce snů! Protože se byt 2+1 nachází v paneláku, volím opravdu tak trochu jiný bytový design, aby přitáhl pozornost... v duchu letní romance. Ložnice ala baroko, obývák ala džungle. hala, kuchyně - pop-art, brusel.. kombinuju styly nejen v oblečení. Líbí se mi to.

Den první a druhý - ponožky pro Dobbyho

Den třetí a čtvrtý - křeslo pro hosta

Den pátý - baroko a džungle, už se to rýsuje...

Čára krásy

Korunovace krále Jiřího III. ve Velké Británii nebo Met Gala v Metropolitním muzeu v New Yorku - květen plný modelů jako z pohádky. Na královské rodině se někdo hodně vyřádil:

První květnové pondělí patří vždy Met Gala. V podstatě jde o monstrózní kostýmovou show - výstavu na živých lidech, světoznámých! Letos byl Dress code určen památce módního návrháře Karla Lagerfelda - A Line of Beauty. Lagerfeldova bílá kočička Choupette byla zpodobněna také, byť třeba jako minikabelka. Doja Cat při rozhovoru odpovídala jen: "miau". I po Lagerfeldově smrti (2019) je prý kočenka Choupette materiálně dobře zajištěna - má dva zaměstnance. 😻

Naše už skoro roční modrooká slečinka Lagerfeldová se také velmi činí, zachycena zrovna v kanceláři, pracuje na plný úvazek. 🙌

Kterou sukni si vybereš?

Překreslila jsem 32 tipů sukní, zaujaly mne upřímně názvy a jejich překlad hlavně, jako: tužka / kapota / tulipán / mořská panna / ra ra / bublina / kapesník / ... ani nevím, jak se tipům sukní říká u nás, znám snad jen kolovou, rovnou, nebo třeba s rozpakem. Kapsy vsazené či našité. Jo a volány, ty umím, ty mám ráda. Sukně nosí chlapíci, co sukně nosit umí a je to pak i moc hezké. Mladej Žbirka na hudebních cenách Anděl zrovna v sukni byl a slušelo mu to.

Tipy

  • Když jídlo ve Varech, tak v Bagel Lounge

  • DŮLEŽITÉ: o dvou nedělích v červnu 4. a v červenci 2. se bude konat CocoMarket na Střeleckém ostrově. S Amálčinou Parádní Truhou budeme přítomny. Na pár metrech bude vystaveno vše - výprodej - oblečky, doplňky, kapucky, šátečky, lajbliky, cinkrlátka, brýle, rukavičky, prostě co se v šatně/Truhle najde. Přijďte mne na ostrov navštívit, prohlédnout si instalaci, poklábosit, nakoupit, užít si začínající léto. Ráda vás uvidím a můžeme dát kávu vždy od 12–18 hodin: 4.6. nebo 2.7. 2023 !! Budu se těšit.


Pěkný den matek!

To miminko v mých rukách, krom jiného, kreslí pěkný bomby, jsem pyšná matka.

..a můj oblíbený Morfeus.. nechte si zdát pá 😘


Děkujeme za odeslání!

bottom of page