top of page

Červenec ’23 π π π ~ PÍšu, PÍšeš, PÍšeme

Krásné prázdniny přeju všem. Volno, teplo, balkóny, terasy, okna dokořán. Nemusíme vstávat, nastal čas zevlení. To je prostě skvělý. Kočičku učíme trochu ven, až s námi pojede na výlet s přespáním, aby nebyla úplně vyjevená. Ovšem zdrhá a hlavně mrouská, je z ní slečinka. Co úplněk i nov, to na ni přichází, pravidelně po čtrnácti dnech. Šíleně shání ženicha čudla jedna malá...krásná to ona je, sama se divím, že koucouří manželé nestojí frontu.

„Čas strávený s kočkami není nikdy promarněný.“ Sigmund Freud

Viděla jsem na jednom týpkovi tričko, na kterém byl Sigi Freud vyobrazený a z uší mu tryskala duha; nápis zněl: Pink Freud. 👍


Z nás přetrvává pouze to, co je sepsáno

Budu na Czech Design Weeku. V září, v Galerii Mánes, je to tak 😍 Vyrobím zas další pokojíček, stánek a budu reprezentovat Diář 2024. Je psaní - ručně, s propiskou - fakt tak oldschool?!?

„Umění je umělcům nutností, ale nikdy ne podnikatelstvím. Investovat šikovnost s nadějí na výnos náleží spekulantům.

Takový diář je věc těžká, ba přímo nelehká. Váží skutečně kilo, ale zas je v něm dost místa. Člověk se může pěkně rozmáchnout. Sama mám v životě tolik nesplněných přání, aspoň o nich můžu psát a snít. V roce 2007 jsem dělala malou výstavu portrétů a nazvala ji Sanatorium mých přátel i nepřátel. Dneska si střízlivě podtitul půjčuji, protože se nesmírně pod Diář/Diary hodí. Lidé prostě přichází i odchází, o některých píšu, o některých už ne... Na plakátku jsem vyfocená ve střevíčkách, jak ťapu na šachovnici. Ty samé botky jsem si obouvala doma při umývání podlahy, abych si připadala jako dáma. Dneska jsou střevíce už jen výstavní, s růžovou podrážkou ovšem! Protože život - se musí věřit - umí být procházka růžovým sadem, no ne?

Vše co dělám, chci ukázat!

Komunita Ukážeme co umíš sdružuje umělce a ukazují co umí - tento počin chci vyzdvihnout, neboť jsou jedni z mála, kdo se o umělce takto stará. Je to třeba, díky! I za prezentaci...

...to si takhle vždy vybavím, jak umělec, aby mohl vystavit svůj um na festivalu či veletrhu, musí poptávat sponzory, aby si takové místo/stánek vůbec mohl dovolit. Je leckdy odmítaný a s ním nepřímo i jeho dílo. Ale on musí sebe i dílo ukazovat, aby mohl být chvíli živ i tělem, jakože si koupí chleba... Stejně je většina předurčena zachovat si věčnou štíhlost.


Jde o to si pěkně uspořádat věci

Angličan Matt mne nazval AirBnBLady, když jsem mu předávala klíče od apartmánu Mezi barokem a džunglí. Přijel na víkend se svým psíkem. Druhý den volal: Help, chytli mne v metru revizoři, hulákají a jeden po mě i skáče, že nemám označenou jízdenku, pokuta tisíc korun! Chudák Matt se setkal s typickou českou náturou, když jeden dostane funkci. Revizor nechtěl pochopit, že si Angličan neuměl lístek označit. Zato sám vystupoval jako zlej policajt.

Při čekání, až dopere pračka, sepisuji paměti...

Vždycky když upadneš, je tu pro tebe podlaha.

Otevírat sekáč nebudu určitě

Proč Truhla není na filmovém festivalu v Karlových Varech? Nevím. Ale vím, že by se jí to líbilo. Nejde jí o červený koberec, jak ji znám. Chtěla by, aby z ní čerpaly a odívaly se nejen cizinky. Ženy, které se nebojí extravagance i hravosti a hlavně originality. Na KVIFF byla letošní hvězdou švédská herečka Alicia Vikander, a jak sama říká: "Mám pocit, že se podle kostýmu mění i moje fyziognomie. Kostým je jedním z těch prvních kouzelných momentů, kdy nacházíte cestu k roli, ke své postavě. Dokud se nesetkám s kostýmní návrhářkou a nebavíme se o jejích i mých nápadech, pořád svou postavu hledám. Teprve v kostýmem ji nacházím." Jak moudré.

Na Cocomarket přišla spolužačka Pavlinka a taky udělala velkou rošádu. Vyzkoušela všechno možné, odnesla si troje brýle, něco na ruku a i "hadr", jak sama říká. Všechny ženy volají totéž: "Radši bychom ti věci do truhly přinesly. než si cokoliv odnášely." Že toho každý má doma dost, věřím, taková je doba. Nadbytek. Uvažuji o věnování obsahu z Truhly některému dětskému domovu, holkám, které toho moc nemají...ale ještě dřív pojede na Horňácké slavnosti do Velké nad Veličkou, do skupiny žen z Javořických smyčců...tak uvidíme, šmidlyfidly 🎵🎶

TIPY

Já bych ráda na CHATU do Winternitzovy vily:

Každý se může blýsknout nejen na festivale, miluju tuhé třpytivé oleje z Pure District, voní nádherně, absolutní TOP!


Pá v srpnu 💋 a pište !

Děkujeme za odeslání!

bottom of page