top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 28

Archetyp osmadvacátého weeku: Pohár přetekl. Počátek týdne se hořce vine ve znamení přeplněného kalichu. Blíží se cesta někam, kam jet nechci. Není dobrá vůle. Není milostrdenství. Chuti se poručit nedá. Stalo se, že nemám ráda osobu, která to necítí jinak. Můžeme si přiznat vzájemnou třináctiletou nenávist. Dobrovolně bych do takových končin nikdy nejela a nechybělo by mi to. Ale mezi námi jsou další důležití lidé, takže po téměř roční pauze jedu. Chystá se oslava...

Archetyp je neměnný pravzor, vzorec, ražba.

Výstižná kresba mé dcery s papírovým paraplíčkem. Přistála mi znenadání na stole, jakoby četla mezi řádky, ze vzduchu. Je jedinečná. A v pubertě.

Co se nedá archetypu klauna upřít je prý odvaha. A taky prořízlá pusa. Slova sekám mečem přímo. Pennywise (obličej na kresbě) je titulní postava z hororového románu IT Stephena Kinga z roku 1986. Znázorňuje starodávné kosmické zlo, které se živí dětmi. A dceřin koment ke kresbě?

"Peace, Love & Unicorns"

Tady mne nenapadá žádné úchvatné přemostění..


Mám kus látky.. značka co s ní?

A na to si vyhrneme rukávy. Ne, naopak, rukávce si nasadím, jakmile budou ušité..

Potřebujete drobnou opravu sukně, kalhot, košile?

Šicí Dílna na druhé straně Vltavy, na Smíchovské Náplavce, vám k tomu ještě uvaří i kafe. Krásný počin ve Velké době recyklace. Návplavka na této straně řeky zdá se poněkud vytříbená.. Stejně, člověk sedí u řeky v Praze a mluví se známým, který se nachází na ostrově v Atlanském oceánu.. tedy zatím jen v hlavě. Čeká se, až ptáčkové na ostrov přinesou v zobáčcích připojení na internet, tak honem leťte do La Laguna na Tenerife!

 

Hudební léto v parcích Prahy 2 je letos pod taktovkou nejen Heleny Bendové, ale i počasí. Grébovku mám ráda a Sestry Havelkovy v Růžové zahradě byly rozkošné. Déšť nám sice zkrepatěl vlasy, ale sraz mých školních sester z Resslovky v Havlíčkových sadech stál za to. Krčily jsme se všechny pospolu pod jedním deštníkem a Marušku, která se bouřky bojí nejvíc jsme chlácholily, že to nejsou blesky, že nás jen fotí.

 

Padesátiny

Sokolovna, kde trénovali bratři Pospíšilové kolovou, pamatujete někdo tuto československou epizodu? Nejúspěšnější hráči v historii tohoto sportu: dvacetinásobní mistři světa a dvacetipětinásobní mistři Československa. Tak prosím, zde v tělocvičně se slavilo.

Mama I’m Coming Home. Dojetí bratrů, matek, otců, dcer i synů. Překvapení. Dorty i luxusní koláčky obalované v cukru s rumem. Nikoliv sklenice mléka, ale na pořadu dne pro dámy byla Piňa Colada. Brambůrky, ripstole, koně, kozy, žíněnky a trampolínky. Hudba všech žánrů (někdo hrál v trenýrkách), balonky a tanec do rána. Prostě Mistři!

Člověk je učeň a bolest je jeho mistrem. Nic se nenaučíš bez mistra.
 

Děkujeme za odeslání!

bottom of page