top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 24

Jsem žena. Nosím tento vzkaz na tričku. Celkem jasná věc. Studio LUDWIG se ovšem kromě zkrášlovacích procedur specializuje na poradenství a komplexní nabídku zdravotnických potřeb pro ženy s onkologickým onemocněním. Salon znám řadu let, jezdím pravidelně kolem a pracuje zde má spolužačka.

Martina, Gábi a Lenka jsou skvělé a chtěla bych vyzdvihnout jejich bohulibou činnost. Nemuset stát frontu ve zdravotnických potřebách, mezi jedním, který si jde pro vitaminové doplňky a mastičku a tím za vámi, který potřebuje límec na bolavou krční páteř... Citlivé zacházení, výběr paruk, epitéz a dalších produktů – hlavně diskrétně – ve studiu LUDWIG. Ženy ženám.

 

Archívní notýsek

Muž mne poprosil, zda bych mu nedala dohromady sešítek. Že prý by mu to mohlo na lodi lítat. Uviděla jsem salátové vydání notového bloku starého dvacet let. Takový ten ultra mega vetchý papír, co se vám drolí v ruce. Chystá se koncert na lodi, koncert na parníku s jízdou po Vltavě...

Námořnickou čapku mám. Texty Davida Krause oprašuji.

Pluli jsme na lodi Odra, která kotvila na Náplavce, na Rašínově nábřeží. Spuštěna na vodu byla již v roce 1968. Polská Odra pražské paroplavební společnosti je používaná na linkových plavbách na Slapy a do Troje. Též při okružních plavbách po Praze. Na Odře byl v pátek mejdan a nářez a žilo se... krásné texty, ženy, děti, zpěv, hudba, tanec... David je hezký muž, to ví každá žena, přinejmenším v Praze. A kapela šlapala plnou parou, mazec! Na turné, pánové, chci rozhodně s vámi.

Víte, jak se řekne polsky holící strojek? Kombájn papulówy.
 

Líbí se mi, že pro přepravu zboží pomocí tradičních plachetnic se například rozhodla britská kosmetická firma Lush, která vsadila na sílu větru, jenž napomohl objevit Ameriku či dovážet do Evropy vzácná koření z celého světa. Ekologické řešení, žádný bordel pod hladinou, alespoň tam bychom mohli dát planetě klid. Až o 90 procent méně emisí slibuje nákladní loď Oceanbird, která chce obnovit zašlou slávu plachetnic a šetřit přírodu, dočtete se v Czechcrunch.


Tento týden jsem žila, až na pokraj snu, víc toho nemám.

Tak dobrý vítr !
 

Ženou za všech okolností, studio LUDWIG, připojte se!

 

P.S.: Čím mně tentokrát dostala dcera? Přišla s papírem, na kterém měla vypsané vtipy:

Víte, jak se řekne polsky blecha? Gángster kožuchówy.

Děkujeme za odeslání!

bottom of page