top of page

DUBEN ’24 π π π ~ PÍšu, PÍšeš, PÍšeme

Démétér je živitelka. Dávat ostatním je úžasný pocit. Dobře míněná gesta budou přijata a desetinásobně se vrátí, slibuje. Funguje taky proti pýše. A když se člověk necítí komfortně, je čas poodstoupit, nadechnout se a ohradit proti tomu, co vadí. I za cenu ztráty. Kolik ztrácí člověk času čekáním na zázrak, že? 💫



Přátelé vítejte v dubnu! Mám sny jako blázen.

Na TikToku fascinovaně sleduju US Air Force - vzdušnou jízdu. Stíhačky - co za formace v oblacích dovedou, rotace, srandičky, jak se před přistáním na loď vzpřímí do vertikální polohy, vůbec nic nechápu. A ti pozemní navigátoři - jak salutují, oni tančí - radost pohledět, miluju absolutně, chtěla bych u toho být nejblíž, je to magie! Prostě odkojená TopGunem. 😎


Těch, které na TikToku sleduji je asi pět. Dalším je borec Dayan Kolev. Víte co dělá? Skipping. Dokonale skáče přes švihadlo, pardon neskáče, on tančí - pohled pro bohy. Už jsem to zkoušela, děs. A i když teď nedávno pustil Dayan příspěvek, kde ukazuje, jak sám začínal, není to jednoduché, jak to vypadá. Vyzkoušíte-li, zjistíte, že dopadáte jak sloni, nohy se vám do provazu motají, a vyhazovat švihadlo, znovu ho chytat jakobynic fakt nejde! Tenhle skokan je dokonalej. 😍 Tyto dvě fascinace letos na jaře mám, co vy?



Uran řádí!

Sedíme takhle s kamarádkou v knihovně, baru a kavárně v jednom - jinak také galerie KAFE NŮŽKY PAPÍR v Nuslích, slunečný den nás vyhnal pěkně na zahrádku, poklidný čas, povídáme a najednou Lada strnula.. u vedlejšího stolu seděli dva muži a vedli rozhovor. Vyprávěla mi zrovna, že byla na skvělém koncertě a že teď aktuálně poslouchá roztomilého interpreta a jeden z mužů od vedlejšího stolu byl právě on. Na sraz se mnou má milá kamarádka jela se sluchátkama v uších, kde jí hrála hudba onoho interpreta. Čili byla dosti překvapená, že ho najednou vidí naživo. Okamžitě v mobilu vyhledala poslední přehrávaný song a pustila nahlas. Berlin Manson (Adam Dragun) se jen otočil naším směrem, pak se dlouze usmál a my s ním... Tomu se říká uranovské překvapení. 🪐



Miluju svoje školní děti, nejen proto, že mají drive

Stává se mi, že se teenegera mimo budovu školy bez rozmyslu zeptám, jestli je taky náš, jestli chodí k nám do školy? Párkrát se mi už stalo, že osůbka s vytřeštěnýma očima na mou otázku jen zavrtěla hlavou. Nedělám to schválně, jen mi připadá, že by k nám měl chodit každý, no. 💋



Česká Billie Eilish

To naše dítě mi trochu připomíná Billie Eilish. Hlášky typu vypni to vokno, není nabíječka jako kabel nebo pravidelný výkřik z pokoje: "Výpečky se zelím", nás nechávají v rodinném poklidu, že vše je jistě, jak má být. V rámci projektu Mezigenerační mosty byla při projekci snímků v kině Aero vybrána Českou televizí, aby o spolupráci dětí se seniory promluvila před kamerou. Byla jednou z autorek krátkého animovaného filmu Dobré ráno. Řekla: "Ou" a šla. 🎤🎬



Když jsme si na velký pátek spolu vyšly ven, podívala se na mě a řekla jen: "Jsme jako čarodějka a upír, víš mami." Vařím jí odvary z bylin, pravda, poslední dobou hůř spíme obě..



..když mi ale poslala přání, že by k narozeninám chtěla nějakou masku, třeba prý plynovou, nebo i jinou, musím se přiznat, že mě znovu překvapilo, jak moc stylová vlastně je. Obdivuju ji. Neznám téma, které by mezi námi bylo tabu. Vedle milovaného dítěte je i mou nejlepší kamarádkou. ❤️ Tak kterou masku chce, tipněte: 1, 2, 3?



I nejmenší stát na světě – Vatikán – má svůj fotbalový tým

K fotbalistkám mám daleko, přiznám se, holt velké hřiště! Zatím jen vím, že jsou ochotné kromě utkání 3x týdně minimálně 90 minut makat na hřišti, válet se "kondičně" na studené zemi a lakovat vlasy před zápasem. Že stoperka není stopařka, že v šatně poslouchají Wohnouty a že mají brankářky svého speciálního trenéra. Howgh. ⚽️



TIPY:

  • Dobrej chlast, neboli mok lahodný - Dos Cortados. Při prvním doušku vůbec nechutná tekutina dobře, spíš sprostý "líh", ale co se vzápětí rozhostí v ústech, si nedovedete představit, až se mi tomu samotné nechce uvěřit!



  • Kosmetiku z Pure District jsem již dříve zmiňovala, mám ovšem novinky - KOLAGENIÁLNÍ - píšou v reklamě, což je vtipné.. Collagen s revoluční aplikací - Anti-age Stripp - Pure Oral Skin Care. Prostě kolagen do pusy, pod jazyk, šířit slinama. Chutná citrónově. Dobrý, ne! Ale co jsem pro sebe objevila a na veletrhu For Beauty pořídila je Pear Blossom - Whamisa Fresh - hruštička - geniální tonikum, pleťová esence z hruškových květů. Baví mě, co to na mým ksichtíku dělá. Příjemný.



  • Poslední swap se konal v Radlické Sportovně - hezký prostor, je na co koukat - fresky na stěnách zobrazují nejen andílky ťukající si půllitry s pivem, lze si zde zahrát stolní fotbálek a mají zde drink Motýli v břiše - něco s ginem, tuším.. bych ráda příště ochutnala. Na foto ve sklínce je prosečko.



  • Román Magické zrcadlo napsal Slávek Boura. Sláveček je mág, je i Kašpar (ze tří králů), je i šoumen, je i etoped - speciální pedagog a mnoho dalších rolí má. Na křtu jeho knihy jsem nechtěla chybět. Knihu zakoupila, dostala věnování, ovšem doma ji okamžitě zabavil muž, recenzi tedy zatím nemám. Jen bych ráda upozornila, že se jedná o limitovanou edici, knih nechal autor natisknout 555 a každou vlastnoručně očísloval. Mám za to, že to nebude Slávka jediná vychytávka. Slávy dcera Agáta byla na křtu v Napa bar & gallery též přítomna a moc jí to slušelo, jako vždycky.



  • Jak je člověk takový jarně rozjitřelý, celkem bodne sledovat kterýkoliv díl Equalizéra. Lehkost a klid Denzela Washingtona je okouzlující a ledová pomsta provedená bravurně a s nadhledem člověka pěkně uklidní. My začali trojkou. Doporučuji.


A jděte třeba do ZOO!


Jedním z nejdůležitějších rozdílů mezi lidmi a zvířaty je to, že zvířata nedovolí, aby se největší idiot stal vůdcem smečky.
 

Bože, odpusť mi staré hříchy.. a dej mi sílu na nové. Můj úlovek z Vinted, ach, jaká krása! 🖐️



Děkujeme za odeslání!

bottom of page