top of page

Září ’23 π π π ~ PÍšu, PÍšeš, PÍšeme

Milí přátelé, raduji se jako Radovan v pohádce O Radovanovi, kterou namluvil Zdeněk Svěrák. Dcera ji jako malá poslouchala dokola před spinkáním. Radovan se například radoval i z toho, že prší, protože se udělají louže a všude je mokro a to je přeci skvělé! Mám radost, protože jsem jako asistent pedagoga dostala příležitost zapojit se do pracovního procesu ve škole - Metropolitní odborné umělecké střední škole. Absolvovala jsem přípravný týden, pedagogickou poradu, seznamovala se s učitelským sborem, provozem školy, dělala testy, kontrolovala čipy..všechno je nové a všechno mám ráda. Jsem vděčná. Velká změna na sebe nechala čekat čtrnáct let. A jako bonus, stala jsem se tělocvikářkou. Pro mne asi největší výzva! Usmívám se i kroutím hlavou, k tomu ale již v duchu předcvičuji rozcvičky, skáču přes gumu, hážu balónem, zkouším balanc... je to neuvěřitelné, držte mi palce!


Slyším říkat "pňučitelko"

Leckteří z vás se mnou strávili mnoho času v barech a kavárnách a tak se teď musí usmívat, jen se smějte! Kolega tělocvikář mi doporučil píšťalku Fox 40, bude rodeo a na konci školního roku i sportovní den.

Tvrdí se, že plavání podporuje držení těla a ladné pohyby, ale všimli jste si někdy, jak chodí kachna?

Šatna po sedmnácti letech

Pomalu nejmenší místnost v bytě a takové práce! Sedmnáct let byla naše šatna zabydlována a to ve velké míře. Letos dostala vzpruhu, celou jsme ji zgruntu vyklidili, oškrábali zdi, opálili podlahu, nalakovali trubky, do spár v podlaze zabudovali třpytky... mákli jsme si, ale stojí za to. Mezi oblečením, krabicemi, botami, taškami, sportovními potřebami.. jsme žili skoro měsíc. Chodili jsme všichni včetně kočky uličkami.

Foodstyling pět hvězd

Mezitím sledovali seriál Hannibal (2013) s charismatickým Madsem Mikkelsonem v roli doktora Lectera. Úplný arbitr krásy a vkusu - leccos mu člověk odpustil, ale musím přiznat, že jsem maso z jídelníčku na čas omezila a v noci si raději svítila. A maskéři si mákli!


Do účtárny daleko

Ke kauze vystavování mého produktu na Czech Design Weeku - pan ředitel Pipek se našel ! ... musela jsem ovšem požádat produkční Galerie Mánes Radku Bukovanskou, která byla tak laskavá a ředitele o mé situaci obratem informovala a taky mi poskytla na něj email, který mi tolik na webu CZDW chyběl. Do pár minut přišla zpráva i od produkční CZDW Novákové, že moje zprávy spadly do spamu. /všechny/ Že mi peníze vrátí. Dodnes se tak nestalo, opětovné urgování padá do spamu, jak je zvykem. Jedna odpověď od pana ředitele přišla, že mou žádost vyřizuje jejich účetní oddělení. Muž konstatoval, že to mají do účtárny zřejmě daleko. Ostuda.


Když hlídám Olgu

Komunitní centrum v Praze 10 se jmenuje Prostor Olga, zde bývám některé čtvrtky a jsem k dispozici pro příchozí. Mohou si prohlédnout galerii a aktuální výstavu anebo se mnou tvořit...dělám Bohy...v tuto chvíli vím o čtvrtku 12. 10., vždy 14-18 h.

Můj milý deníčku...

Diář 2024 je hotov a k vyzvednutí v ateliéru Daruma. Nemůžu se dočkat, letos v barvách bílá a modrá.

Dcera přišla s přáním navštívit Metalshop ve Štěpánské, nutně odtud prý potřebuje pár věcí, do nového školního roku, jako například batůžek ve tvaru rakve. No, odnesla si černou růži, blůzku z šatníku Wednesday Addamsové a moc se společně těšíme na další úlovky. V pestrobarevných šatech jsem se v shopu alespoň vyfotila na pekelném trůně. Pěkný školní rok a nazdar!

TIP

Veronika Holcová - malířka, kreslířka - snad nikdy jsem neviděla božštější tvorbu, Veronika je pohádková, na dernisáži v Krásné Lípě ... Perly v perle ... koukněte ...



Děkujeme za odeslání!

bottom of page