top of page

PÍšu, PÍšeš, PÍšeme ~ π π π ~ Week 19

Jak bylo...

Sledujeme netflixový Ozark, americký kriminální dramatický seriál. Napínavý jako kšandy – drogy, sociální hrůzy, etický kodex na prvním místě a perou se tam prachy. Fakt se nám podařilo taky vyprat dvoustovku v kapse u kalhot. I se stihla usušit na šňůře. Bankovka jedna!

Život s démonem

Dcera dokončila svou první knihu Můj život s démonem. Publikuje rok na Wattpadu. Postavy z příběhu nejen vymýšlí, i kreslí..žije..

Děti jsou nejlepší filozofové, že by se od nich dospělí mohli učit. To už věděl Gareth B. Matthews, americký filozof. Specializoval se na antickou filozofii, středověkou filozofii, dětskou filozofii a filozofii pro děti.

Každá událost má svou příčinu. Příčinný řetězec ale nemůže běžet zpět do minulosti neomezeně. Musí existovat nějaká první příčina, jež sama o sobě žádnou jinou příčinu nemá. Třeba Tomáš Akvinský tvrdil, že onou první příčinou je Bůh.

Konec školy se blíží

Připravuji workshop "Nazdar smradi" ..ne-e.. lepení, kreslení, vybarvování.. výtvarka na dětský den, téma Masky. Na pátek třináctého jsme povinně sledovali horor Vřískot – maska duch fujtajbl, takže všechny masky u nás doma šly před spaním uklidit. Člověk je v noci cestou na záchod nechtěl nikde potkat.. a-aani vidět...

Potřebuju drogy

Mám zasazené bylinky na balkoně. Z trhu vzrostlé sazeničky. Ze semínek se mi letos nevydařilo nic. Říkám, že máme sezónně větší kuchyň, když je najednou otevřený pidibalkon. Další pokojíček, hehe. Fakt je, že nějaké drogy potřebuju, legální. Chci do jiné dimenze, jinam. Bachovy esence – sjedu se kytkama !! Jsem Amálka, i koupel z kopřiv aplikuju léta.


Vnitrobloklá zeleň

Miluju tajná místa, kdo ne? Prostor Olga a Bubahof spolu s Domem čtení v Ruské (Městská knihovna) uspořádali akci, na které se četla poezie na málo známých místech Prahy 10; Vnitrobloky a komunitní zahrady. Četlo se na pěti místech.. I – v Domě čtení Ruská, II – v komunitní zahradě Pod Rapidem, III – v komunitní zahradě Miluška, IV – v Bubabof, V – na Barče. Plakát s amorkem napovídá, co všechno se v takových zahradách může stát.

Mne šíp zasáhl u kočičky Buba na dvorku.

Zahradu Dereka Jarmana znáte? A ta chata!

Anglický filmový režisér Derek Jarman natočil třeba film Caravaggio (1986), klipy pro punkovou kapelu Sex Pistols, i se kamarádil s Tildou Swinton. V roce 1986 zjistil, že je HIV pozitivní, no a rozhodl se udělat zahradu u své chaty na pustém pobřeží Dungeness. Tam také psal deník.. zemřel na své onemocnění v roce 1994 -vyprávěla na čtvrtém čtení Dita La-.

Nejen do deníků se dá ale psát, chata Dereka Jarmana je skvostně popsaná, doufám uvidím naživo..

Derekovu kamarádku Tildu jsem značně zaregistrovala ve filmu Přežijí jen milenci od Jima Jarmusche. Hrála Evu. Adama ztvárnil Tom Hiddleston, taky borec! Adamovi i Evě ve filmu je více než tisíc let, moc mne oba bavili.


Z pátého čtení rovnou domů

S ženami z Bubahof jsme šly večerem z Barči. V Kulturním domě Barikádníků bylo totiž poslední páté čtení, no a pak pivíčko. Jooo na Barče, klasika, tam se pořádají koncerty, nebo třeba akce radioamatérů, taky vinylová burza.

A zas ty Emauzy

Podskalí – můj druhý domov. Sraz spolužaček z nedaleké obchodní akademie v Resslovce jsme odkládaly dva roky. Holky, je to jako bychom furt seděly v lavicích, mění se nám snad trochu těla, uvnitř vše stejné...

Mistr Lilek (dcera) & Emil Filla, Alfons Mucha ONLINE AUKCE ČESKÉ A SLOVENSKÉ UMĚNÍ PRO UKRAJINU je ZAHÁJENA!

Týden končím i dopisuju na chatě.. budu pěkně chatovat do dvacátého týdne, sjíždět se kytkama a civět..

Děkujeme za odeslání!

bottom of page