top of page

Leden ’23 π π π ~ PÍšu, PÍšeš, PÍšeme

Hola dvacettrojko, zdravím ! 🔔

Mám radost z rodinné pohody, krásných Vánoc, šťastného konce roku 22, z úspěchů nejen pracovních a to celé ve zdraví. Když muž se ženou obědváááá 🎵🎶 aneb čočka na prvního..

Drobný nešvar je taky součástí života. Když na takový člověk narazí, honem šup vše zaspat, protože další den bývá vždycky jiný.


Anebo si můžeme dát třeba koupel! K nám se dostala pořádná várka Lush koupelových bomb a je to bomba. Voňavá, olejová...do vany s #lushbathbomb vlezete a vyjde nový člověk, věřte. Firmu ráda podporuji.. líbí se mi, že se vykašlala na marketing a prodej přes sociální sítě. Vysvětlila, že přeci nebude propagovat své relaxační produkty na místě, které drahocený čas bere. Velké gesto, má úcta. 🙌

Pero je mocnější, než meč.

Otevřít nový deník je vždycky něco extra, velký okamžik, jako sám Nový rok. Všechno je čisté, nepopsané, tajemné, magické.. Co bude, co říkají věštby? Kostky a vůbec vše hravé milujeme z Fyft. Momentálně si ujíždím knižně v Bradavicích, čtu -poprvé- Harryho Pottera, nadělil 🎁 Ježíšek.

My tři králové jdeme k vám...

Jestli k vám letos Tři králové nedorazili, můžete se podívat, jaké pěkné jsem potkala na Praze 2. 👑 K+M+B 2023

Měla jsem i možnost vyzkoušet si jejich pokrývky hlavy, jako módemanka jsem musela... která by mi víc šla?: turban Baltazara, Melicharova koruna, anebo Kašparovka chlupatá?

Králové odešli vdál a Víno Král nám domů poslalo úchvatnou zásilku: vína červená, těžká, voňavá. Po vánoční smršti cukroví, vaječných koňaků, přípitků.. zatím půstuji, ale těším se. Říkám takovým vínům kytičková, jdou rychle do hlavy a chutnají jako z louky. 👄

U telky

White Lotos - komediální, dramatický, satirický seriál, všechno total top! Herečka Jennifer Coolidge vyhrála Zlatý glóbus, filmovou a televizní cenu za vedlejší roli. Je opravdu jedinečná. HBO tentokrát pokořila Netflix. Seriál má dvě série. První se odehrává na Havaji, druhá na Sicílii. Opravdu nedýcháte, doporučuji. Ne, když po díle vydechnete, dojdete se vyčůrat, napít, najíst, setřít pot atd., musíte si dát hned další. Tito poskytovatelé filmů skutečně soupeřit nemusí, jsou jednoznačně nejlepší. Já jen čím dál tím víc nerozumím existenci zdejších televizních kanálů. ⁉️


Nová hračka

Na obrazovkách vypadají všechny vizuály lépe, tak jako prosvíceně, jojo. Tablet s tužkou a řešíte přítlak, barvičky, tloušťky pera, tužky, kapátko, stíny, tahy... ale i krok zpět! Mazat jednotlivé kroky, nechat zmizet, co nechcete a cizelovat dokonalost. Udělat chybu na papíře - je snažší vzít si rovnou nový. Máte taky nějaký "zvyk", když telefonujete? Že si u toho něco čmáráte nebo píšete? Mívala jsem jeden oblíbený: kreslila kolečka (ne spirály) ve dvou, třech a více vrstvách, jedno vedle druhého, po celé ploše, kterou jsem měla k dispozici. Vzor jak ze šedesátek, záleželo jen, jak dlouhý hovor byl.

Kočka v kanceláři

Kdo má domácí mazlíčky, dobře ví, že pozorovat jejich svět, je ohromně meditativní. Naše kočka je v kanceláři jako doma. Skutečně ji bere tiskárna, ještě také lednice. Když se otevřou dveře lednice nebo začne tisknout tiskárna, může být kdekoliv, spát tvrdým spánkem, ale v tyto dva okamžiky, přijde nekompromisní trojmetrskok. Tiskárnou je skutečně fascinována, posuďte sami:

Nový prezident

Volím hezkého muže, na kterého se chci dívat.. poznal svět, má můj respekt, vnímám hrdost a nosím flanel. ♥️ Demokrat na Hrad!


Švihlá chůze

V lednu - přesně sedmého - je vyhlášen Mezinárodní den švihlé chůze a to zírám. Nikdy jsem o tom neslyšela, ani neviděla. Pochody švihlé chůze se prý konají na připomínku kultovního britského seriálu Monty Python, pecka! Příští rok si počíhám...


Nevím, jak s noblesou přemostit, ale připadají mi stále aktuální tyto jednoduché moudré postřehy:


▫️Dítě obklopené kritikou se učí obviňovat.

▫️Dítě obklopené výsměchem se učí nedůvěřovat.

▫️Dítě obklopené nepřátelstvím se učí bojovat.

▫️Dítě obklopené hněvem se naučí ubližovat.

▫️Dítě obklopené nedorozuměním se naučí nenaslouchat druhým.

▫️Dítě obklopené podvodem se naučí lhát.

▫️Dítě obklopené hanbou se naučí cítit vinu.


Tento kruh mohou prolomit jen silné duše...


▫️Dítě obklopené podporou se učí chránit.

▫️Dítě obklopené očekáváním se učí trpělivosti.

▫️Dítě obklopené chválou se učí sebejistotě.

▫️Dítě obklopené ctí se učí být spravedlivé.

▫️Dítě obklopené přijetím se učí respektovat.

▫️Dítě obklopené láskou se naučí milovat a dávat lásku.

▫️Dítě obklopené svobodou volby se učí zodpovědnosti za svá rozhodnutí.


Máme vždy na výběr.


3xmiluju

  • Miluju film z roku 2014 Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem, Breďák (Brad Pitt) je prostě fajnovej a ukázka, že zbabělci nikdy nedojdou uznání, ve mne rezonuje moc příjemně.

  • Miluju náš nový kalendář z dílny Presco Groupe - Libraries of the World. Asi jediná, kterou navštívím zcela jistě, bude ta strahovská. V indické knihovně v Ladaku už byl můj muž a do Švédska, Kanady, Mexika, Irska, Austrálie i do Španělska bychom určitě někdy rádi zavítali a knihovny z kalendáře poznali.

  • Milujeme tak nějak obecně celoročně na furt .. červánky. 📣 Hodně zdaru 📣

Tipy na večírky

Jam Session v kině Přítomnost / pondělí 16. 1. 2023 / 19.30, obývákový mejdan.

Postříkrálový podpalubní kabaret tentokrát za skleněnou čočkou - kobka na Náplavce / (A)void Café / úterý 24. 1. 2023 / 20.00


Pišme si 💋

Děkujeme za odeslání!

bottom of page