top of page

Březen ’23 π π π ~ PÍšu, PÍšeš, PÍšeme

Březen, za kamna vlezem. Je zima. Šla jsem z jednoho večírku na druhý, pěkně z kopce dolů a málem jsem umrzla. Ne, vážně, světla venku přibývá, jupí, zima ale pořád je. Takže kulichy ani svetry zatím za hedvábné průsvitné šátky neměnit. Já se v šatně ani nehnu.. zimní věci jsou podstatně objemnější, než ty lehčí, letní. Dostala jsem však nabídku, pracovat na kostýmech pro divaldelní hru - tak by se šatna mohla provětrat a pár kousků z ramínek do světa divadelního hnedle poslat.

Co se látek týká, znáte Sartor? Asi nejluxusnější obchod s látkami, který znám. Občas pořádá bazar/výprodej, na jednom jsem byla a ulovila krásnosti.. vždycky mám ohromný vzruch 🙌 jsem zřejmě posedlá a moje Veritaska přede jak kočka.

Ne, nebude celý blog jen o oděvech

Dovolte mi, abych vám představila první kapucku, kterou jsem sama ušila. Je má chlouba. Nazývám ji pěkně-punkovou. Byl to punk - došívala jsem kousek i v ruce.. ‚..se strojem se neper’, opakovala mistrová Jiřinka. Punk mám ráda, to se už ví a šití taky, se právě zjistilo. Podívejte na ni! -video- Jen mne jeden divák na sociálních sítích upozornil, že se při tom prý tvářím, jakoby mi to ani nedělalo radost. Omyl. Já totiž při natáčení sleduji na obrazovce celou kompozici, aby se vešlo co má, nic nikde zbytečně nečouhalo, čili pardon za můj "nepřítomný" - soustředící se - výraz. Jsem jaksi obličejově vypnutá, pravda.

Vlak & web

Slíbila jsem konzultaci nad webem kamarádce, terapeutce, masérce, rehabilitační poradkyni Mgr. Andree Valošekové. S Andy se známe dlouho, jmenovkyně má ráda zelenou barvu.. je houževnatá, inteligentní, intuitivní, citlivá a stále studuje. Seskládat si věci na web je jen o tom, udělat si čas.

Jízda vlakem je v mém životě událost nepříliš častá a vyvolává ve mně ten časně-jarní příslib výletů a romantiky. Venek už specificky voní, nádraží bývají všechna tajemná a nahlížet lidem domů, do rozsvícených oken, to miluje snad každý. Zbraslav navštěvuji ráda.

..a zase, přejela kamerou štendr

Plesová sezóna a stylové večírky se vesele konají, a tak jezdí kamarádky - tu potřeba boa, tu kabátek, tu psaníčko, u mne se toho najde. Tam nahoru: "Babi, i Tvoje modýlky jsou zde k vidění a taktéž se na večírku provětraly." 💋💄

Na ples FF a PedF UK jsem šla v klobouku. Velký černý klobouk je efektní, jak by řekla kamarádka epesní, ale já si připadala jako kůň. Pořádně nevidíte do stran, úplně zmizí periferní vidění a to je fakt nepříjemné. Jinak dobrý.

Art Club Loreta

Amálčina Parádní Truhla bude chvíli bydlet na Loretánském náměstí 8. Kdyby chtěly mejdanit i menší pařmenky, na prvním stupni, Truhla udělala upgrade i pro malé. V nově otevřeném Art Clubu Loreta se večírky konají a konat budou, jste srdečně zváni, nejen děti, sledujte program.

Naproti Černínskému paláci jsou k vidění obrazy Šárky Bilinové a název výstavy je aktuální: Čas je teď. V Art Clubu na vernisáži jsem si užívala příjemných lidí, dobrého cateringu a krásné Táňi, která mne pozvala. I zaujal mne mne obraz s názvem Pomíjivost...

Překvapení

Nedávno donesl muž domů krabičku s různostmi, že našel kdesi na zídce. Drobné malinkaté barevné různosti jsem omyla v jarové vodě a ejhle, co se vyklubalo, odznáčky, kdo by to byl.. jsem trochu na rozpacích..

Pražští i mimopražští spoluobčané zajisté znají myší díru - průchod ze Spálené do Opatovické - zde úspěšně čas stojí, přátelé, pomíjívost nepomíjivost.

Vatikánský chléb štěstí

Od Stefanie jsem dostala darem díl těsta Vatikánského chleba štěstí. O těsto se obdarovaný týden stará, připravuje, zpívá mu, tančí, míchá, přisypává cukru...než si ho v neděli upeče a sní, je opravdu moc dobrý. Štefanii jsem nabídla dva fikusy. Totiž, vedle dalších jedovatých kytek pro kočky u nás doma, jako je např, můj ohromný pan kroton, jsou i fikusy nepříliš vhodné, jsme se dočetli. A naše kočka je velká květinářka. Kytky fotím pro Štefi, aby mohla plánovat jejich umístění u ní doma. Upozornila mne, prý jestli nebudou kočičce kytky chybět... ani jsem si nevšimla, jakou sochu na parapetu ztvárnila. Naše třičtvrtěroční kotě spolupracuje na všech frontách, očividně i neviditelně. Je boží. Má kočičí nevyléčitelnou nemoc - leukémii. Tak se vzájemně užíváme, co to jde. Milujeme ji, ona nás, je s námi pořád, tzv. "nalepená" a všechno ji děsně zajímá. Užívejte si ji s námi. ❤️

Ještě k rostlinám

Hanka Kováříková vypracovala krásný pracovní sešit Rozklad rostlin, byla jsem se u ní inspirovat, i vytvořit koláž. Miluju koláže, improvizaci, vše kombinovat - tak jako v životě.. Už chci dělat vlastně jenom koláže a budu také workshopy artkoláží i vést, pracuje se na tom!

Kdo si jen tak doma vezme do ruky tužku a začne čmárat na papír? Děti posíláme pořád do všech kroužků a tréninků a sami na sebe zapomínáme. Čas je jen váš.

Tipy:

  • Koncerty: Petr Zeman Quartet ~ Ungelt & Jazzík ~ 9. a 31. 3. 2023

  • Babylon - americký historický komediálně-dramatický film z doby němé éry v Hollywoodu = bomba, pecka, líbí, vtipný, mrazivý, všechno tam zas je!!!

  • Český lev za mne jedině pro film Il Boemo. Naopak, absolutně nerozumím filmu (točeného na iPhone) s názvem Banger. A nevydržela jsem usledovat ani psychologické mysteriózní drama Arvéd.

Jsem zamilovaný? Rozhodně. Miluji starověké filosofy, zahraniční malíře, klasické autory a hudebníky, kteří už dávno zemřeli. Jsem vášnivý milenec. Jsem těmito lidmi nadšený. Dal jsem jim své srdce a svou duši. Problém je, že nejsem schopen milovat nikoho hmatatelného. Obětoval jsem fyzické pouto, pro metafyzický vztah. Jsem největší idealistický milenec. James Dean

Šťastnou realitu, metafyziku, i Velikonoce!

Psaní deníku i tohoto blogového, je forma meditace, archivace; odkládám si sem jednoduše vzpomínky, momenty, co se kdy dělo a jak to se mnou rezonovalo. Je tedy nejvíc o mně, ale myslím na vás a ráda. 💕

Děkujeme za odeslání!

bottom of page