top of page

Červen ’23 π π π ~ PÍšu, PÍšeš, PÍšeme

Ahoj. Tak už zase sedím u psaní a jsem šťastná. Píšu ráda, teď ale ještě o něco radši dokončuji designérský projekt. Jsem ten typ člověka, který si píše, co už má hotovo a co ještě zbývá udělat a pak si ze seznamu odškrtává. No a připisuje další body. Nikdy nekončící práce. Bílá kočička mi teď velmi pomáhá, vše dozoruje, i se zavřenýma očima. Ona totiž už ví, byl jí právě rok.

Doma je tam, kde si pověsím klobouk.

Mezi barokem a džunglí

Kdo mne sleduje na sociálních sítích ví, že se aktuálně věnuji bytovému designu. Byt 2+1 v paneláku na Bořislavce není můj, ale starám se o něj. Bude se pronajímat cizincům přes AirBnB. Místo tedy upravuji tak, jak bych chtěla bydlet já sama a věřím, že bude nejen majitel spokojen.

Název designu Mezi barokem a džunglí je opravdu na místě. V nejvyšším patře panelového domu s výhledem na nebe, Divokou Šárku a na letadla z nedaleké Ruzyně si skutečně připadáte jako mezi barokem a džunglí.


Takže.. montérky, hadr, kýbl, rukavice, bruska, barvy, laky .. a hromada času na Aukru, po bazarech, OBI, BAUMAX, BAUHAUS. Miluju to... renovace / recyklace / nový příběh!

Redesign barokní komody Břichatky je má chlouba. Opět jsem ráda vyzkoušela šablony, lila formy barokních tvarů, zlatila rohy, ale taky přišel na paškál pracovní stůl. A ten opravdu je. Jedním slovem majestátní. Takový rozhodně doma nemám!

Mít inspirující pracovní místo i na dovolené je fajn, řekla bych ... hmmmmm ... představuji si ducha spisovatelského, který se do Prahy přijede inspirovat ... blízko letiště, nad Divokou Šárkou, 7 minut metrem do centra, pár minut od Hradu. Zda-li začnu psát cestovatelský deník?! Nejdřív ze všeho budu muset oprášit jazykové schopnosti a mít v pohotovosti mop. Těším se.

Nejlepší pomstou je prý obrovský úspěch.

2. místo

Na den svých narozenin jsem kdysi dávno úspěšně odmaturovala. A letos, přátelé, jsem si na den svých narozenin došla pro verdikt a DIPLOM za 2. místo v Soutěži Časopis roku 2023. Vyhráli jsme v Praze, což je obrovský úspěch a solidní zhodnocení mé práce s dětmi. Pro diplom si šla vlastně dcera. Začla být nervózní, už když jsme do studovny VOŠ Publicistiky na poslední chvíli dorazily. Hned po začátku vyhlašování se mne šeptem ptala: "Nebudu tam muset mami, že ne?" Uklidňovala jsem ji, že určitě nic nevyhrajeme, že před publikum, porotu a kolegy z konkurenčních redakcí nebude muset chodit, ať je v klidu. Ups!


Cocomarket a další

Amálčina Parádní Truhla je tlustá a musí zhubnout.

Tak zní slogan pro letošní objíždění festivalů a marketů plných módy, lokálních designérů, artistů atd. Všechny kousky z šatny, truhly, kufrů, beden a krabic jsem oprášila, opravila, obnovila a šup na ramínka, věšáky, stoly i stoličky... Když dostanu do ruky kus látky, pohrávám si s ní tak dlouho, dokud nepřijdu na to, co s ní. A tak se z hedvábí ze 12. a 14. století staly ozdobné manžety...

...z lesklého saténového zbytku zas epesní límeček a ozdoba na ruku, či gumička do vlasů. Jde o originalitu a hravost a že se neplýtvá.

Koukněte se na raport z Cocomarketu 4.6. a přijďte na Střelecký ostrov 2.7. A kdybyste věděli o místě, kde by se mohla Truhla odtučňovat a vystavovat, určitě mi prosím napište.


Mejdan doma a.s. na lodi a odtajněné přání

Začalo to nevinně. Zavolal Ivo, že se večer popluje lodí po Vltavě a že si dáme panáka. Doma a.s. Hostivice si uspořádala párty. Ještě jsme se společností ani pořádně nezačali spolupracovat, ale už jako bychom byli doma. Plavba byla úchvatná, viděla jsem ramena Vltavy, které nikdy předtím, pila výborný rum a skvěle se bavila. Večírek se protáhl až do ranních hodin, končilo se v Kozičce. Teď to odtajněné přání: během Tour de noční Praha jsme zavítali i na diskotéku James Dean. Musela jsem si natočit narvaný klub, nedalo se dělat nic jiného, než tančit. A jedna tanečnice mne uchvátila. Byla to zdejší klubová zaměstnankyně a tančila v kleci. Na klid, nikdo k ní nemohl, byla klecí chráněná. Nevím, zda to bylo množstvím rumu, ale já si moc přála být na jejím místě. Protančit si šichtu, dostat zaplaceno a jít domů. Bomba!


V červnu..

..se konají tajné oslavy, co vím, vzduch je příjemně vlahý, že ani dveře na balkón večer nezavírám, už jsem si taky spálila nos od slunka, večer se chodí na zahrádky na pivo, člověk se potkává s úsměvy kolem, je krásné období, užívejme si.


TIPY

Dáme si do bytu, dáme si vázu, do vázy kytici... jestli kytku, tak vřele doporučuji ze Zahrady na niti. Vzdušné rostliny - Tillandsia brachycaulos a Tillandsia caput-medusae visí už pěkně v design apartmentu v DŽUNGLI. Společnost jim dělá ještě kokedam & Asparagus. Zvláštní, jiné zacházení s rostlinami, než jak jsme běžně zvyklí - že třeba kokedamu namáčíte jednou týdně do nádoby s vodou, necháte pořádně nasát, a znovu pověsíte - dělá z pěstování radost. Nesmím zapomenout na řasokouli, rozkošnou mechovou kuličku, kterou vhodíte do sklenice s vodou a ona si tam tak existuje. Občas ji máte vodu vyměnit a taky ji pomuchlovat. Říká se jí Jezerní skřítek. Doufám, že se zahradě na niti Mezi barokem a džunglí bude líbit.


Sběratelka věcí sbírá věci. Všelijaké nádhernosti a nezbytnosti. Jejími hesly jsou: Smrt minimalismu a Více je více ! Chápu. Vybrala jsem si z jejího stánku na Reuse marketu jen jednu z mnoha nádherných karaf, na ocet. Iva si bude otvírat i kamenný obchod, zatím ji lze najít pouze na facebooku a instagramu jako Sběratelku věcí. Kdo nemá zásoby hrníčků a skleniček ve sklepě či na půdě, ať tyto řádky vůbec nečte. By nepochopil.

Pomalujte si boty. Dceři jsem poradila, když máš hnusné bílé zaprané kecky, tak si je pokresli. Vytvořila myslím umělecké dílo, posuďte sami.

Přišla ze školy s tím, že se na chemii s Gábi dobrali k výsledku, kdy zaniknou všechny černé díry. Víte? Triliarda na sedmou krát dvacettři. Máme geniální děti.


Pá.







Děkujeme za odeslání!

bottom of page